UPDATE 21.29:  Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Teleroman, Adrian Gelu Dragomir, copilul a fost scos teafar si a fost preluat de echipajele medicale, care ii acorda primul ajutor.

”Copilul a fost recuperat in viaţa de salvatori.

Echipajele medicale il evalueaza, iar elicopterul este pregatit sa-l transporte la spital”, precizeaza IGSU.

Specialistii au lucrat concomitent pe doua planuri- pe de o parte au incercat sa sape pe langa puţ si sa ajunga la copil pe sub pamant, iar pe de alta parte au introdus in puţ diverse dispozitive de prindere cu autoscara de salvare, pe care au bagat-o prin tuburile foarte inguste, de 30 – 35 de centimetri, a spus

Dragomir, care a precizat ca al doilea procedeu a avut succes.

Adrian Gelu Dragomir a adaugat ca baieţelul plangea in momentul in care a fost scos din puţ, el fiind preluat de catre echipajul medical de la Ambulanţa, intrucat este posibil sa fi suferit rani in urma caderii la o adancime de 16 metri.

”O viata salvata e ca si cum ai salva o lume intreaga”, a precizat Dragomir, potrivit News.ro.

Operaţiunea de salvare a copilului, la care au participat zeci de pompieri, a durat mai mult de zece ore, timp in care salvatorii au luat in calcul mai multe variante de a-l scoate pe copil la suprafaţa.

 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

UPDATE: Echipele de interventie incearca, de peste cinci ore, sa il scoata la suprafata pe copilul de doi ani cazut intr-un put foarte ingust dintr-o gospodarie din localitatea teleormaneana Balta Sarata. Copilul este monitorizat video, acesta fiind inca in viata, dar nu pot evalua starea sa de sanatate. La ora transmiterii acestei stiri, sapaturile in jurul putului au fost sistate temporar, iar echipele incearca scoaterea copilului cu un aparat special folosit pentru spatii inguste.

Potrivit purtatorului de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Adrian Dragomir, echipele de salvatori au sistat, deocamdata, sapaturile in jurul putului in care este cazut copilul si incearca extragerea acestuia cu un aparat special, folosit pentru interventii in spatii inguste.
In put au fost introduse camere video pentru monitorizarea copilului, iar salvatorii spun ca micutul este in viata, dar ca nu pot evalua starea de sanatate a acestuia.

Comunitatile locale s-au implicat in actiunea de salvare, la fata locului fiind aduse trei buldoexcavatoare pregatite sa intervina, a precizat Dragomir.
Reprezentantul ISU Teleorman a declarat ca este riscant sa se sape in jurul putului intrucât materialul din care este facut acesta se pot deplasa si pot cadea peste copil.

"Pe de alta parte, copilul trebuie foarte bine legat inainte de a fi scos de la adâncimea de 16 metri, intrucat viata acestuia ar fi pusa in pericol daca ar cadea", a precizat reprezentantul ISU Teleorman.


Un numar impresionant de forte de interventie se afla la fata locului, elicopterul SMURD fiind pregatit sa intervina pentru preluiarea copilului in momentul in care acesta va fi scos la suprafata.

Potrivit pompierilor, apelul prin care era anuntata ca un copil mic a cazut intr-un put foarte ingust, cu diametrul de 30- 35 de centimetri, a fost facut in jurul orei 11.00. primele echipe trimise la fata locului fiind de la Rosiorii de Vede. Ulterior, zona au ajuns mai multe autospeciale de stingere si descarcerare, dar si echipaje medicale,  precum si un echipaj de salvatori, o autospeciala CBRN si spitalul mobil, care au in dotare tunuri cu aer cald, din cadrul ISU Bucuresti- Ilfov.

Copilul este blocat in put de circa o ora, insa operatiunea de salvare este extrem de dificila din cauza ca putul respectiv are un diametru de doar 30- 35 de centimetri.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Teleorman, Adrian Dragomir, a declarat, marti, ca un copil de doi ani a cazut, in urma cu aproximativ o ora, intr-un put ingust din curtea casei, in localitatea Balta Sarata, judetul Teleorman.

Operatiunea de salvare este foarte dificila din cauza ca putul este foarte ingust, avand un diametru de 30- 35 de centimetri.
"Copilul este blocat la aproximativ 16 metri, pe o pompa care scoate apa, deci el nu se afla in apa, fiind constient. Se aude plangand. Am incercat impreuna cu membrii familiei sa cooperam cu el, dar deocamdata nu a raspuns la aceste mesaje", a precizat Dragomir.

Acesta a adaugat ca echipele de interventie incearca orice operatiune de salvare si ca, pentru ca micutul sa nu intre in hipotermie, este suflat aer cald in put.

Purtatorul de cuvant al ISU Teleorman a mai spus ca salvatorii iau in calcul inclusiv varianta demolarii putului pana nivelul unde se afla copilul.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si