E firav, desi are 16 ani, iar degetele vinetii sunt doar un mic semn al bolii pe care, cu greu, o duce: „Este o deplasare a inimii. Inima incaleca aorta”, explica conf. Univ. Dr. Constantin Iordache medic primar cardiologie pediatrica Sf. Maria Iasi

Acum 4 ani, medicii din Iasi il diagnosticau cu o malformatie si daca in alte cazuri s-ar fi pregatit imediat de operatie, de data aceasta raspunsul familiei i-a cutremurat:

„Asta mi-a spus si la telefon mama, nu zic eu acum, ca s-ar putea ca organele, o prostie, ca s-ar putea ca organele sa fie folosite in scop de transplant ”, mai spune medicul.


NU VREA OPERATIA SALVATOARE!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mama baiatului se opune de ani de zile operatiei si nu din picina banilor! Fiul ei ar fi avut, in trecut, sansa de a fi operat gratuit de o echipa de specialisti din Israel, dar nimeni n-a reusit sa o convinga ca dupa operatie, organele baiatului vor fi tot acolo. Ba mai mult decat atat, ca sa fie sigura ca nimeni nu-i va opera copilul, a formulat o cerere semnata care parca ii pecetluieste soarta baiatului. 

Conf. Univ. Dr. Constantin Iordache medic primar cardiologie pediatrica Sf. Maria Iasi: „Complicatia cea mai de temut este ca sangele se ingroasa si cand se ingroasa, apar complicatii cerebrale. Va putea duce o viata normala, daca va fi operat!”

ARE VREO SANSA?
„Din cate am inteles, mama nu e decazuta din drepturi. In aceasta situatia acordul pentru interventia chirurgicala trebuie dat de catre mama”, sustine medicul Radu Terinte.

„Intrucat mama si-a schimbat domiciliul de mai multe ori, colegii de la centru nu au reusit sa dea de ea si au anuntat politia, astfel incat marti sa o identifice si a spus ca e in drum spre Italia si doreste sa ia legatura telefonic cu medicul care vrea sa efectueze operatia”, a declarat Magda Vasilache, inspector DGASPC Neamt.

Radu Terinte, director: „Din pacate ne lovim si de astfel de aspecte in care parintii nu inteleg ca aceste demersuri se fac in favoarea sanatatii copilului lor”. 

Singurele rude ale copilului sunt bunicii....Dar se declara neputinciosi!

Daca mama nu isi va da acordul ca fiul ei sa fie operat, se va institui o comisie medicala care ar urma sa decida ce e mai bine pentru copil. Femeia le-ar fi promis insa medicilor ca luni va veni la spital.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si