Close sidebar
Close sidebar

Copilul sarac lipit din Firijba Valcii, ajuns cercetator la NASA. Afla-i povestea impresionanta

Alexandru Ghimba este un exemplu viu al ambiţiei, al perseverenţei si al statorniciei. Copil sarac din Firijba Valcii, provenind dintr-o familie cu 7 fraţi, acesta a reusit prin forţele proprii sa îsi faca o cariera. si nu orice cariera. Ci una demna de un geniu.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Tanarul a ajuns cercetator la NASA. Va invitam sa îi aflaţi povestea extraordinara în cele ce urmeaza:

Tatal sau era taietor de lemne iar mama lui nu se dadea la o parte sa ia in carca un bustean cat omul de gros. Inca de pe bancile scolii profesorii au inteles ca Alexandru are ceva special: iubea stelele.

Dupa razboi, la varsta de 11 ani tanarul a fost trimis la Ramnicu Valcea sa faca gimnaziul iar drumul l-a purtat spre Bucuresti.

Deja în clasa a X-a, Alexandru analiza teoriile despre meteoriti, despre galaxii, copilul din Firijba era deja considerat un geniu.

In anul doi la facultatea de matematica viata lui s-a schimbat total. Alexandru a disparut fara urma chiar inainte de Craciun. Pana in primavara anului 1990 cand in satuc soseste o masina mare, alba, din care coboara un barbat inalt, cu parul grizonat, iar femeile din sat il recunosc.

Alexandru Chimba ajunsese la NASA, traia in Maine. A fost printre cei care au pregatit programul Mars Pathfinder. Din pacate, romanii nu au ajuns sa ii afle povestea impresionanta. Povestea de viata a unui tanar care din nimic a ajuns printre stele.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI