Close sidebar
Close sidebar

Coreea de Nord a lansat rachete de croazieră capabile să poarte arme nucleare

Coreea de Nord a lansat joi două rachete de croazieră capabile să poarte arme nucleare tactice. Este o serie record de teste în 2022, care au crescut tensiunile în Peninsula Coreeană şi au sporit temerile că Phenianul ar putea efectua primul său test nuclear după 2017.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat lansarea a două rachete strategice de croazieră cu rază lungă de acțiune, a informat presa de stat de la Phenian.

Citeste si: ONU condamnă anexarea la Rusia a regiunilor din Ucraina

Potrivit presei de stat nord-coreene, a fost un test pentru a confirma "fiabilitatea și funcționarea armelor cu capacitate nucleară" desfășurate în unitățile militare ale țării asiatice.

Citeste si: Coreea de Nord sfidează Consiliul de Securitate al ONU. A lansat noi rachete în Marea Japoniei

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Liderul nord-coreean a supravegheat personal lansările de rachete, care au zburat 2.000 de kilometri deasupra mării.

Coreea de Nord anunță un "avertisment pentru dușmani" 

Testul de foc efectuat miercuri a avut ca scop „îmbunătățirea eficienței luptei și a puterii” rachetelor de croazieră desfășurate în Armata Populară Coreeană „pentru operarea de arme nucleare tactice”, a declarat presa de stat Korea Central News Agency (KCNA).

Citeste si: VIDEO: Coreea de Nord a lansat o rachetă deasupra Japoniei. Guvernul de la Tokyo a ordonat evacuări

Regimul de la Phenian a precizat că lansarea a fost un alt avertisment clar pentru „dușmanii” săi, potrivit Voa News.

Kim Jong-un a spus că țara „ar trebui să continue să extindă sfera operațională a forțelor armate strategice nucleare pentru a descuraja cu hotărâre orice criză militară crucială și criză de război în orice moment și să preia complet inițiativa”, potrivit KCNA.

Citeste si: Rusia, avertizată de Casa Albă să nu folosească armele nucleare împotriva Ucrainei. "Consecințele vor fi catastrofale"

Luni, agenția de stat nord-coreeană a transmis că liderul suprem a condus exerciții tactice nucleare care vizează Coreea de Sud, "în semn de protest față de recentele exerciții navale comune" ale forțelor sud-coreene și americane care implică un portavion.

"Rachetele și-au atins ținta"

Kim Jong Un şi-a exprimat "marea satisfacţie" în legătură cu testele de miercuri. 

Potrivit sursei citate, proiectilele şi-au atins ţintele vizate, fără a oferi mai multe detalii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI