Într-un raport publicat luna trecută, Departamentul de Apărare al SUA a declarat că Coreea de Nord folosește armele sale ca un element de descurajare pentru țările care caută schimbarea regimului.

Conform raportului american, Republica Democrată Populară Coreeană (DPRK) are între 20 și 60 de bombe nucleare și capacitatea de a produce șase noi dispozitive în fiecare an.

Citeste si: Ultima oră: Ce s-a întâmplat cu femeia căreia i s-a făcut rău marţi pe plaja din Eforie Nord

Coreea de Nord a dezvoltat arme nucleare, deoarece liderii săi din familia dictatorială au considerat că amenințarea unui atac nuclear ar împiedica alte țări să forțeze o schimbare a regimului, afirmă raportul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus 19 august 2020: Numărul de cazuri din România, în creştere. Câte teste s-au realizat?

Armata americană a avertizat, de asemenea, că este foarte probabil ca regimul din Coreea de Nord să facă cercetări asupra armelor biologice. "Coreea de Nord are un program de arme chimice de lungă durată, cu capacitatea de a produce agenți nervoși, sângerări și sufocare, și are probabil un stoc mare de alte arme letale".

Se estimează că țara deține 2.500–5.000 tone de arme chimice de aproximativ 20 de tipuri diferite, ceea ce o face cel de-al treilea cel mai mare posesor de agenți chimici din lume, mai arată raportul citat de MSN News.

Citeste si: Raed Arafat, mesaj de condoleanțe după ce un pompier de la ISU București a murit

Dictatorul din Coreea de Nord, decizie radicală în "războiul" țării cu coronavirusul

Coreea de Nord a băgat, săptămâna trecută, în carantină mii de oameni și a confiscat produse alimentare și alte ajutoare către un oraș din sudul țării închis din cauza coronavirusului.

Citeste si: Spații din casă ce trebuie dezinfectate zilnic

Reacția Guvernului de la Phenian întărește îndoielile cu privire la pretenția statului comunist de a fi rezistat până acum fără temutul virus, scrie Daily Mail.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si