Armata Coreei de Sud a identificat lansarea din „din Donglim, provincia Pyongan de Nord, către marea occidentală, între orele 11:32 și 11:39 (între 02:32 și 02:39 GMT) astăzi”, a anunțat statul major interimar Use un alt nume pentru Marea Galbenă.

Mai multe rachete au fost lansate în această săptămână

Coreea de Nord a lansat o serie de rachete săptămâna aceasta, printre care s-ar numără și o posibilă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) eșuată, ceea ce a adus condamnarea acțiunilor de către autoritățile de la Washington, Seul și Tokyo.  

Tot sâmbătă, un oficial din Ministerul Apărării din Coreea de Nord a confirmat că un bombardier american B-1B va lua parte sâmbătă la exercițiile aeriene în curs în Coreea de Sud, care sunt conduse de Seul și Washington. 

Miercuri, Phenianul a tras aproximativ 30 de rachete, printre care și una care şi-a încheiat cursul în apropierea apelor teritoriale de sud pentru prima dată de la sfârşitul războiului din Coreea în 1953. 

Președintele Coreei de Sud Yoon Suk-yeol a spus că este vorba despre o "invazie teritorială de facto”, transmite News.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Coreea de Nord a fost mereu de părere că manevrele militare dintre SUA și Coreea de Sud ca pe niște repetiții militare pentru o invazie a teritoriului său sau o răsturnare a regimului său, scrie AFP.  

Trei rachete către Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat, joi dimineața,  trei rachete către Marea Japoniei, la doar o zi după un alt șir de peste 10 rachete lansate de regimul de la Phenian.

Demonstrația de putere a lui Kim Jong-un a declanșat alerte de raid aerian pe o insulă din apropierea peninsulei coreene și în Japonia.

Tensiunea din regiune se află la  un nivel fără precedent, potrivit Reuters.

Potrivit statului major sud-coreean, trei rachete balistice, o cu rază lungă și două cu răză scurtă de acțiune, au fost lansate joi dimineață spre Marea Japoniei.

Sirenele de raid aerian au sunat pentru a doua zi consecutive pe insula sud-coreeană Ulleungdo, situată la 120 km est de peninsula coreeană, a informat presa locală.

Presa de la Tokyo a transmis inițial că una dintre cele trei rachete a survolat Japonia, dar ministrul japonez al apărării, Yasukazu Hamada, a infirmat informații.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si