Amenințarea de la Phenian a venit la o zi după ce portavionul american USS Ronald Reagan și grupul său de luptă au sosit în portul Busan, din sud-estul Coreei de Sud.

Coreea de Nord a criticat sosirea în Coreea de Sud a grupului de luptă american, numind-o o provocare și ridicând din nou spectrul folosirii armelor nucleare pentru a se apăra.

Citește și: VIDEO LIVE din Israel și Fâșia Gaza. Imagini în timp real din mijlocul războiului. "Gaza devine o gură a iadului"

Bazându-se pe arsenalul său nuclear, Coreea de Nord a emis din ce în ce mai mult amenințări că va folosi astfel de arme în mod preventiv, informează LBC.co.uk.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Coreea de Nord este depășită militar și tehnologic de forțele americane și sud-coreene, iar experții spun că este puțin probabil să-și folosească mai întâi armele nucleare.

Cea mai recentă amenințare nucleară a Nordului a venit la o zi după ce USS Ronald Reagan și grupul său de luptă au sosit în portul Busan, din sud-estul Coreei de Sud, în urma unui exercițiu comun american-sud-coreean-japonez în apele internaționale.

Reacția furioasă a regimului de la Phenian

Vineri, Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord a numit sosirea portavionului „o provocare militară nedisimulată”, care demonstrează că planul SUA de a ataca Coreea de Nord este realizat.

Regimul lui Kim Jong-un a amenințat că va răspunde în conformitate cu doctrina sa nucleară escalativă care autorizează utilizarea preventivă a armelor nucleare.

Coreea de Nord amenință cu o lovitură nucleară, după ultima mișcare militară a Statelor Unite

Coreea de Nord amenință cu o lovitură nucleară, după ultima mișcare militară a Statelor Unite

„Doctrina (nord-coreeană) privind utilizarea armelor nucleare deja deschisă publicului permite executarea procedurilor de acțiune necesare în cazul în care se lansează un atac nuclear împotriva acesteia sau se consideră că folosirea armelor nucleare împotriva acesteia este iminentă”, a transmis agenția de presă nord-coreeană.

Coreea de Nord a susținut că a fost forțată să dezvolte arme nucleare pentru a face față la ceea ce numește comploturile SUA și ale Coreei de Sud pentru a invada țara comunistă.

De anul trecut, Coreea de Nord a efectuat peste 100 de teste cu rachete în numele răspunsului la exercițiile militare extinse SUA-Coreea de Sud. Washingtonul și Seulul spun că exercițiile lor sunt de natură defensivă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si