Coreea de Nord a lansat joi trei rachete balistice, după cum a anunțat Ministerul Apărării din Seul, Coreea de Sud. Testul mai puțin obișnuit a venit la câteva ore după ce Phenianul a anunțat primele cazuri de Covid-19 din țară.  

Citeste si: "Urgenţă naţională majoră" în Coreea de Nord. A fost identificat primul caz de Covid-19

„Armata noastră a detectat în jurul orei 18.29

(09.29 GMT) că trei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune au fost lansate din zona Sunan de lângă Phenian”, a declarat pentru AFP șeful de stat major al Coreei de Sud, adăugând că rachetele au fost lansate spre Marea Japoniei.

Coreea de Nord, 16 teste nucleare în primele 5 luni

Ministerul japonez al Apărării a confirmat ulterior lansarea, iar paza de coastă a țării a declarat pentru AFP că a emis un avertisment de siguranță pentru nave cu mesajul: „Coreea de Nord pare să fi lansat o rachetă”.

Citeste si: Lockdown inexplicabil instituit în Coreea de Nord

Lansarea de azi este cel de-al 16-lea test nuclear al regimului lui Kim Jong-un din acest an, potrivit The Defence Post.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Testul are loc la două zile după ce noul președinte al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a fost inaugurat în funcție.

Coreea de Nord a efectuat alte două teste separate de rachete balistice în săptămâna de dinainte de inaugurare, deși Phenianul nu a confirmat lansările.

Citeste si: Coreea de Nord amenință cu arme nucleare dacă va fi atacată de Coreea de Sud

În ciuda sancțiunilor internaționale strânse asupra programelor sale de arme, Coreea de Nord a intensificat dramatic testele în acest an, ignorând ofertele de discuții ale Statelor Unite.

În cursul dimineții de joi, Coreea de Nord a confirmat prima sa infecție cu Covid-19 și a declarat o „urgență gravă”, liderul Kim Jong Un apărând pentru prima dată în mască la televizor pentru a ordona carantina la nivel național.

Coreea de Nord a avertizat că va lovi cu arme nucleare Coreea de Sud, dacă va fi atacată

La sfârșitul lunii aprilie, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un a criticat Coreea de Sud pentru că și-a prezentat presupusele capabilități de atac preventiv împotriva Nordului.

Aceasta susține că forțele nucleare ale țării sale le vor anihila pe cele ale Sudului, dacă este provocată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si