Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un i-ar fi propus lui Vladimir Putin să-i trimită în ajutor 100.000 de soldați ca să învingă în războiul din Ucraina.  

Citeste si: Moscova acuză Kievul de atacuri asupra centralei nucleare de la Zaporojie

„Există rapoarte conform cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să vină și să ia parte la conflict, iar constructorii nord-coreeni sunt gata să lucreze alături de ai noștri pentru a repara distrugerile din război", a declarat expertul militar rus într-o emisiune de la postul Russia One.

"Să le dăm undă verde soldaților din Coreea de Nord" 

Potrivit New York Post, expertul militar rus a descris trupele nord-coreene ca fiind „rezistente, nepretențioase și motivate”.

El a mai spus că Kremlinul „nu ar trebui să fie timid și să accepte mâna întinsă de Kim Jong Un”.

Citeste si: Anunț despre nivelul de radiații din România după bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Dacă voluntarii nord-coreeni cu sistemele lor de artilerie, experiența bogată în războiul cu sistemele de rachete cu lansare multiplă de calibru mare, fabricate în Coreea de Nord, vor să participe la conflict, ei bine, să dăm undă verde impulsului lor de voluntariat”, a cerut public Korotchenko.

kim jong un

Armata lui Kim Jong-un, uriașă, dar ineficientă

[Sursa foto: Twitter]

Analistul militar de la Moscova a mai spus că, dacă „Coreea de Nord își exprimă dorința de a-și îndeplini datoria internațională de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să-i permitem”

Potrivit presei internaționale, nu este clar cum Coreea de Nord ar fi oferit asistență militară Rusiei, în condițiile în care războiul său împotriva Ucrainei se prelungește de mai bine de cinci luni.

Armata din Coreea de Nord, a patra ca mărime din lume

Clasată ca fiind a patra ca mărime din lume, forța militară nord-coreeană are aproape 1,3 milioane de personal activ, a declarat Consiliul pentru Relații Externe din New York, potrivit The Independent.

În plus, 600.000 de oameni servesc ca soldați de rezervă în armata lui Kim Jong-un. Un raport sud-coreean a afirmat că Coreea de Nord se pregătește deja să-și trimită muncitorii în regiunea pro-ruse Donbas din estul Ucrainei pentru a ajuta la reconstrucție.

Asistența militară pentru Rusia din Coreea de Nord s-ar putea dovedi a fi utilă în invazia sa din Ucraina, care a înaintat greoi în ciuda așteptărilor Moscovei de a captura Kievul într-o perioadă mai scurtă.

Șeful MI6, Richard Moore, a declarat anterior că Vladimir Putin a suferit un „eșec epic” în Ucraina, iar armata sa „se epuizează” pe zi ce trece.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si