Coreea de Sud vrea să testeze în România un medicament împotriva COVID-19
Ministerul Siguranţei Alimentelor şi Medicamentelor din Coreea de Sud a aprobat efectuarea de teste clinice avansate pentru tratamentul candidat CT-P59, ce ar putea fi folosit împotriva COVID-19.
Compania producătoare sud-coreeană Celltrion a solicitat ca tratamentul să fie testat și în România, transmite agenţia Yonhap, citată de Agerpres.
Testele iniţiale întreprinse pe persoane sănătoase au arătat că substanţa antivirală pe bază de anticorpi dezvoltată de Celltrion nu a avut efecte nocive, așa că s-a decis trecerea la fazele a doua şi a treia de testare.
Urmează să se verifice eficacitatea tratamentului CT-P59 împotriva COVID-19
Următoarele faze ale testelor vor avea ca subiecţi persoane cu simptome moderate şi severe, ceea ce le va permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19, precum şi siguranţa sa generală, a precizat ministerul sud-coreean, scrie digi24.ro.
Testele din faza a doua vor fi întreprinse pe 300 de persoane pentru a stabili dozajele adecvate.
În faza a treia, în care vor fi implicaţi în jur de 720 de pacienţi, se va testa eficacitatea reală a CT-P59 contra infecţiilor virale, a explicat ministerul.
Producătorul tratamentului a anunţat că, pe lângă Coreea de Sud, a solicitat ca CT-P59 să mai fie testat clinic în SUA, România şi alte trei ţări.
Tot joi, agenţia naţională sud-coreeană pentru teste clinice a informat că Seulul a aprobat 23 de teste clinice diferite pentru substanţe candidate pentru tratarea COVID-19. Dintre acestea, 21 sunt medicamente şi două sunt potenţiale vaccinuri.