Compania producătoare sud-coreeană Celltrion a solicitat ca tratamentul să fie testat și în România, transmite agenţia Yonhap, citată de Agerpres.

Testele iniţiale întreprinse pe persoane sănătoase au arătat că substanţa antivirală pe bază de anticorpi dezvoltată de Celltrion nu a avut efecte nocive, așa că s-a decis trecerea la fazele a doua şi a treia de testare.

Urmează să se verifice eficacitatea tratamentului CT-P59 împotriva COVID-19 

Următoarele faze ale testelor vor avea ca subiecţi persoane cu simptome moderate şi severe, ceea ce le va permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19, precum şi siguranţa sa generală, a precizat ministerul sud-coreean, scrie digi24.ro.

Testele din faza a doua vor fi întreprinse pe 300 de persoane pentru a stabili dozajele adecvate.

Tratament pentru COVID-19, testat în România
Tratament pentru COVID-19, testat în România

Citeste si: Un președinte aruncă informația bombă în legătură cu vaccinul anti-covid-19

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Elevă de la Şcoala 22 din Galaţi, confirmată cu COVID-19; colegii ei de clasă, trimişi în izolare la domiciliu

Citeste si: Țara care înregistrează 97.894 de cazuri de covid-19 într-o singură zi

În faza a treia, în care vor fi implicaţi în jur de 720 de pacienţi, se va testa eficacitatea reală a CT-P59 contra infecţiilor virale, a explicat ministerul.

Producătorul tratamentului a anunţat că, pe lângă Coreea de Sud, a solicitat ca CT-P59 să mai fie testat clinic în SUA, România şi alte trei ţări.

Tot joi, agenţia naţională sud-coreeană pentru teste clinice a informat că Seulul a aprobat 23 de teste clinice diferite pentru substanţe candidate pentru tratarea COVID-19. Dintre acestea, 21 sunt medicamente şi două sunt potenţiale vaccinuri.

Citeste si: Judeţele din România cu cele mai multe cazuri de COVID-19

Citeste si: Avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa

Citeste si: Bilanț Covid-19, 17 septembrie! Numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus rămâne crescut!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si