„Trăim vremuri diferite, în care securitatea familiei noastre a devenit prioritate. Războiul care bate la ușa Europei, a schimbat priorități, ne-a scos în fața vulnerabilității și ne-a făcut să ne întrebăm ce o să fie mâine.
Suntem la Ankara, la 750 de kilometri, în centrul Anatoliei. E locul care avea să ne devină casă și masă mie și colegului meu Ionuț Mihalcea.
Timp de 12 zile ne-a înhamat la cel mai dur antrenament al jurnaliștilor de război, ca să vă putem transmite cu acuratețe informațiile dintr-o lume aflată în pericol. Alături de alți 20 de colegi am fost antrenați de forțele speciale ale poliției pentru a fi pregătiți să facem față celor mai dificile situații din teren.
Citeste si: Pentagonul a dezvăluit: Putin a renunțat la Kiev, dar nu renunță la Ucraina. „Rămâne de văzut cum se va termina totul”
Citeste si: Statele Unite trimit armament Ucrainei
Armele chimice sunt printre amenințările Rusiei la adresa mapamondului, așa că și prima noastră lecție avea să se oprească la simularea unei situații limită. A fost pe cât se poate de reală, mai ales ca măștile de gaze, care trebuiau să funcționeze nu aveau filtre.”
Mărturisiri ale corespondeților de război Kanal D
„Ne-am văzut pentru prima dată într-o situație limită. Aveam să aflăm că e mult mai bine să stăm cu fața liberă, dar să ne poziționăm mereu împotriva vântului. Dar nu avea să se termine aici. O ploaie de goanțe oarbe aveau să ni se așeze la picioare și ca tabloul să fie și mai dramatic am fost gazați si udați încontinuu de tunurile poliției. Colegul meu Ionuț Mihalcea este vizibil marcat.
Abia mai putea respira iar fiecare secundă a fost pe muchie de cuțit.”, a adăugat Vlad Petrișor.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Ionuț Mihalcea: „Nu a fost prea plăcut, dar rezistăm!
Calmul, asta este cheia în situațiile limită de acest gen. Respirațiile repetate sunt aduse de panică, și odată cu ele te fac sa inhalezi o cantitate dublă de subsțantă lacrimogenă.
Nu a existat o secundă de liniște. Suntem acum puși în mijlocul unui conflict care pare atât de real. Ne-am văzut instant în rolul unor protestatari nevoiți să spargă scuturile jandarmeriei.”.
Citeste si: Kremlinul reacţionează la sancţiunile impuse de SUA fiicelor lui Vladimir Putin
„A fost distractiv. Este greu, dar este o experiență bună! Nu puteam să văd nimic! Și nu puteam respira. Prima dată m-am panicat, apoi mi-am amintit ce mi-au spus trainerii și a fost bine.”, au adăugat reporterii Kanal D.
„După 24 de ore ne aflăm într-o altă bază militară, construită ca un mic oraș.
Un oraș stăpânit de teroriști și aflat sub asediu. Acest loc avea să ne devină cușcă, în care noi aveam sa devenim captivi.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
E un tablou atât de real, în care timpul și spațiul se dilată. Uiți ca e doar un exercițiu. Panica și teama aveau să ne cuprindă când unuia dintre noi i s-a atașat un dispozitiv exploziv, iar un altul era țintuit la pământ cu o armă la cap. Aveam să aflăm ca doar noi prin puterea de convingere, îi putem salva.
Iar adrenalina nu se oprește niciodată. Fiecare zi e o provocare, fiecare moment o lecție. Suntem acum pe o pistă, unde aveam să fim instruiți de experți în conducere defensivă. Am simțit pe pielea noastră forța impactului în cazul unui accident de mașină, și cum am putea noi ca echipă de filmare să ne evacuăm âand mașina ne este atacată.
Mâine o să vă spun cum am reușit să supraviețuim atât pe ape cât și pe munte. O experință la extrem cu imagini spectaculoase, la Știrile Kanal D.”
Citeste si: Războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea dura chiar și ani de zile. După ce armata ucraineană a trecut la standardele NATO, Mircea Geoană a făcut anunțul îngrijorător