Administratorii complexului turistic Ferma Dacilor, cercetaţi pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, vor rămâne în arest preventiv şi, respectiv, în arest la domiciliu pe o perioadă de încă 30 de zile, a decis, luni, Judecătoria Ploieşti.

Citește și: Ies la iveală noi nereguli în urma incendiului de la Ferma Dacilor! Cornel Dinicu ar fi instalat ilegal de șapte ori mai multe panouri fotovoltaice decât cele trecute în acte

Judecătoria Ploieşti a decis prelungirea arestului preventiv pentru Cornel Dinicu, omul de afaceri acuzat de procurori că a ținut funcțional un complex turistic pentru care nu avea autorizațiile legale necesare. 

De ce este acuzat Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor

În urma anchetei deschise, s-a constatat că pensiunea, ridicată de controversatul om de afaceri a funcţionat ani la rând fără autorizaţii de securitate la incendiu, dar şi fără autorizaţie de construire.

În faţa anchetatorilor, Cornel Dinicu, al cărui fiu a murit în incendiu, a susţinut că  focul a fost pus de o mână criminală.

Cornel Dinicu va rămâne în arest preventiv, iar ceilalţi doi- Adelina Elena Ilie şi administratorul din acte al complexului, Adrian Ristin- rămân în arest la domiciliu. Decizia instanţei nu este definitivă, potrivit News.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cornel Dinicu va rămâne în arest preventiv

Cornel Dinicu va rămâne în arest preventiv

Nereguli multiple la Ferma Dacilor

Construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire, iar demersurile şi măsurile dispuse pentru "intrarea în legalitate" au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, spun anchetatorii.

Conform procurorilor, societatea comercială era racordată la reţeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea 'pompă de apă'

având o putere de 8 Kw, insuficientă pentru susţinerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni.

Opt persoane, cinci adulţi şi trei copii, au murit carbonizate în urma incendiului care a izbucnit la Ferma Dacilor a doua zi de Crăciun. 

Trei persoane, arestate după incendiul de la Ferma Dacilor

La data de 3 ianuarie, Cornel Dinicu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Tot atunci instanţa a dispus atunci plasarea în arest la domiciliu a altor două persoane, fiind vorba despre un bărbat- Vitomir Adrian Ristin şi o femeie- Adelina Elena Ilie, implicate în administrarea complexului turistic de la Tohani.

Cei trei au fost acuzaţi de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru. 

"Din data de 03.01.2024, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei persoane fizice, respectiv faţă de un administrator statutar şi doi administratori în fapt ai societăţii comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

(...) Faţă de acestea(...), procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, în sarcina acestora reţinându-se, în esenţă, următoarele: în perioada 2016- 26.12.2023, cele trei persoane au desfăşurat în mod convergent şi sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea activităţii de 'cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată', desfăşurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, judeţul Prahova", informa, anterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si