Cornel Galeș are înfățișare la Tribunalul București pe 27 februarie, în procesul pentru averea Ilenei Ciuculete, în care acesta, dacă ar mai fi trăit, ar fi urmat să se înfrunte cu copiii soției sale. Deși a murit la sfârșitul anului trecut, Galeș este citat de judecători ”pe numele moștenirii”.

Poate să pară absurd, însă aceasta este legea în România. Galeș este apelant în procesul cu frații Sfetcu, magistrații au luat act de decesul lui, însă procedura prevede ca acesta să mai fie citat o dată, după moarte, înainte ca procesul să se suspende.

Citeste si: Fratele vitreg al băieților Ilenei Ciuculete s-a pozat cu mama lui, și ea cântăreață de muzică populară FOTO

Citeste si: Parastasul de 40 de zile al lui Cornel Galeș. Viviana a organizat totul

Citeste si: Dovada că Galeş era un şofer cu probleme! A fost amendat de Poliţia din Bucureşti şi a pierdut procesul prin care a cerut anularea contravenţiei!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Dovada că Galeş era un şofer cu probleme! A fost amendat de Poliţia din Bucureşti şi a pierdut procesul prin care a cerut anularea contravenţiei!

”Termenul de apel se întrerupe prin moartea părții care are interes să facă apel.

În acest caz se face din nou o singură comunicare a hotărârii, la cel din urmă domiciliu al părții, pe numele moștenirii, fără să se arate numele și calitatea fiecărui moștenitor.

Termenul de apel va începe să curgă din nou de la data comunicării prevăzute la alin (1). Pentru moștenitorii incapabili, cei cu capacitate restrânsă sau dispăruți ori în caz de moștenire vacantă, termenul va curge din ziua în care se va numi tutorele, curatorul sau administratorul provizoriu, după caz”.

(art. 469 CpC).  

Pe 27 februarie, instanța va trebui să decidă cui rămâne moștenirea Ilenei Ciuculete, respectiv a lui Cornel Galeș. Până la acea dată, moștenitoarea de drept a acestuia, fiica din prima căsătorie, poate solicita deschiderea succesiunii. În acest caz, băieții Ilenei Ciuculete se vor lupta în instanță cu fiica lui Galeș. Pe de altă parte, conform alin (3), art 469 CpC, ”apelul nu constitule prin el însuși un act de acceptare a moștenirii”. Practic, urmașa lui Galeș nu este obligată să accepte moștenirea și implicit războiul cu frații Sfetcu.

Câți bani speră să obțină băieții Ilenei Ciuculete?

Cornel Galeș a murit înainte ca justiția să-și spună ultimul cuvânt în ceea ce privește moștenirea. Pe fond, frații Sfetcu au reușit să anuleze actul de succesiune încheiat inițial și să obțină o decizie prin care urmau să primească câte 34.000 euro fiecare dar și 6.000 lei din drepturi de autor. Galeș a apucat să facă apel, iar procesul este în acest moment în plină desfășurare.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Suma de 68.000 euro provenea din vânzarea casei în care Galeș a locuit cu Ciuculete, tranzacție care s-a efectuat când interpreta încă mai trăia. Cornel a susținut la proces că nu mai dispune de acești bani, pentru că aceștia au fost cheltuiți pe tratamentele Ilenei.

Singurul bun aflat pe numele lui Cornel este un apartament de 91.000 euro, însă acesta a fost cumpărat după moartea lui Ciuculete.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si