Cornelia Catanga, îndrăgită cântăreaţă de muzică lăutărească, a murit la vârsta de 63 de ani, la Spitalul Universitar din Capitală, unde se afla internată cu COVID-19.

Anunţul a fost făcut de jurnalista Mara Bănică pe pagina sa de socializare: "Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!"

Citeste si: Prefectul Capitalei: „Măsurile vor fi aplicabile începând de vineri seara”

Cornelia Catanga a murit. "Spunea că nu crede în Covid"

Jurnalista a povestit la un post TV că Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga, a sunat-o imediat după deces. „M-a sunat plângând, că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniştit şi abia am putut să înţeleg ce s-a înţâmplat. Mi-a povestit că îi era rău,că nu mai putea să respire şi au chemat ambulanţa. La spital i s-a făcut testul COVID, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Nu a rezistat“, a declarat Mara Bănică pentru Antena 3.

Jurnalista a mai afirmat că soţul Corneliei Catanga nu credea în COVID. „Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles.

Nea Aurel spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa...Este cumplit ce s-a întâmplat", a mai spus jurnalista, potrivit Adevarul.

Citeste si: Cornelia Catanga a fost externată! Locuiește cu chirie după ce banca i-a luat casa!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Cornelia Catanga suferise un infarct, în 2019. În vara anului 2019, cântăreaţa de muzică lăutarească a mai fost internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca după ce a suferit un infarct. Atunci i s-a montat un stent la inimă.

catanga
Cornelia Catanga, alături de soțul ei, Aurel Pădureanu

Cine a fost Cornelia Catanga

Cornelia Catanga s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău și a fost nepoata violonistei Măricică Catanga.

În 1964, Cornelia începe să cânte la acordeon, iar în 1966 cântă pentru prima data pe scenă, la balul comunei Valea Plopului (jud. Prahova), potrivit BestMusic.ro.

Din 1967, solistă întreține atmosfera evenimentelor speciale la care este invitată, precum nunți, botezuri și petreceri. 

Cornelia Catanga face primul pas spre celebritate în anul 1969, după ce participă la o preselecție la Casa de Creație din Buzău. Aici este descoperită de Doina Badea cu care colaborează un an, că solist instrumentist (acordeon) în cadrul formație acesteia de turneu.

În 1971 cântă pentru prima data alături de Toni Iordache, iar în perioadă 1972 — 1978 începe să cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Nasturica.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar în 1985 are primul spectacol la Sală Polivalență (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu și Alexandru Arșinel).

Din 1986 încep turneele în străinătate (în special Israel, dar și Berlin) iar primul LP îl lansează în 1989, acompaniată de orchestră lui Ion Onoriu.

După 1995 înregistrează colaborări cu Sfinx Experience, Nicu Constantin și Loredana Groza, dar continuând colaborarile și cu Nicolae Nitescu, Florica Rosioru etc.

Cornelia Catanga a știut, alături de muzică lăutărească, să cânte și muzică populară, dar și muzică ușoară.

Această atitudine liberă i-a servit la intrarea mult mai devreme pe toate scenele muzicale românești: perioadele împreună cu Doina Badea și Gigi Marga, dar și respectul unor oameni că Nicușor Turcitu sau Vasile Pandelescu.

Catanga avea o amplitudine specifică a vocii, dar și o serie de modulații spontane ce o fac recognoscibilă (influența Romicai Puceanu fiind însă evidentă).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si