Coronavirus. Potrivit CNN, numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 305, iar numărul cazurilor confirmate depăşeşte 14.300.

De asemenea, s-a înregistrat primul deces în afara Chinei, în Filipine, la un bărbat chinez în vârstă de 44 de ani.

Coronavirus

Citeste si: Caz de coronavirus în România. Femeie din Sălaj, izolată la domiciliu

Victima a zburat din Wuhan în ianuarie, împreună cu o femeie de 38 de ani, care a fost primul caz confirmat al îmbolnăvirii cu noul coronavirus în Filipine.

Coronavirus. Bărbatul a murit sâmbătă

Citeste si: Coronavirus- Marea Britanie retrage o parte din personalul de la ambasada şi consulatele din China

Până acum, virusul a fost confirmat în mai mult de 25 de ţări şi teritorii, de când a fost detectat pentru prima dată în oraşul chinez Wuhan, în decembrie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Mai multe ţări impun interdicţii de călătorie sau restricţii asupra Chinei continentale şi îşi evacuează cetăţenii din zonă. 

Milioane de oameni sunt blocați în orașele chineze

Coronavirus. Aproape 60 de milioane de oameni sunt blocaţi în oraşele chineze, în timp ce cercetătorii internaţionali încearcă să dezvolte un vaccin pentru a stopa răspândirea coronavirusului. 

Citeste si: Avertismentul specialiștilor: „Toată lumea se va confrunta cu coronavirusul. Microbul ucigaș va invada întreaga planetă”

Coronavirusul a fost confirmat şi în Marea Britanie. Două persoane din aceeaşi familie de naţionalitate chineză au fost testate pozitiv. Ele se aflau în vizită în York, unde locuiau într-un hotel, şi au fost internate în Newcastle.

Coronavirus

Trump a declarat urgenţă de sănătate publică 

După ce au fost confirmate cazuri în 22 de ţări, inclusiv Statele Unite, administraţia Trump a declarat urgenţă de sănătate publică şi că interzice temporar intrarea pe teritoriul SUA a străinilor care au călătorit recent în China.

Citeste si: Coronavirusul din China, declarat urgență mondială. Ce măsuri va lua România după anunțul Oraganizației Mondiale a Sănătății

Rusia a raportat, de asemenea, primele două cazuri- cetăţeni chinezi. În Australia sunt deja 10 cazuri, iar prim-ministrul statului Queensland a cerut Guvernului să suspende zborurile din China.

Numeroase companii aeriene din lume au anunţat anularea zborurilor către ţara asiatică.

Canada a confirmat al patrulea caz, iar Tailanda a raportat primul caz de transmitere de la om la om.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si