”În România, lucrurile se mișcă foarte mult din două considerente. Pe de o parte, afluxul foarte mare de persoane care au venit din zonele afectate, mai ales din Italia și cel de-al doilea element e legat de transmiterea infecției de la aceste persoane.

Citeste si: Rafila: Chestiunea transmiterii virusului prin diverse obiecte reprezintă una dintre posibilităţi, dar nu prin încălţăminte

Probabil că săptămâna viitoare, pentru că perioada de incubație a bolii e de 5-6 zile, probabil atunci vedem o creștere foarte mare a cazurilor infectate cu coronavirus, e posibil ca peste o săptămână să

fie sute de persoane infectate. Totuși, cred că în primul rând trebuie să ne calmăm.”, a spus Alexandru Rafila, conform antena3.ro.

Încă şase cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, astfel că numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 95.

Pacientul 90 este o femeie de 64 de ani din Neamţ, venită din Italia în 9 martie şi confirmată vineri cu coronavirus.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus în România. 34 de persoane, confirmate într-o singură zi. Noul bilanț: 95

Al 91-lea caz este al unui copil de un an din Bacău, care a fost în contact cu mătuşa venită din Italia în 3 martie. Copilul a fost confirmat tot vineri, iar mătuşa este asimptomatică şi urmează să fie testată. 

Cazul 92 este o femeie de 41 de ani din Iaşi, care lucrează în Mureş şi a venit din Dubai în 8 martie. Ea face naveta Iaşi-Bucureşti, iar din 9 martie a mers la serviciu.

Boala a debutat în 12 martie, fiind confirmată cu coronavirus vineri.

Cazul 93 este o altă femeie, în vârstă de 41 de ani din Iaşi, sosită din Franţa şi internată în Spitalul de boli infecţioase Iaşi vineri, confirmată în aceeaşi zi.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu coronavirusul când vor crește temperaturile? Specialiștii lămuresc situația

Cel de-al 94-lea caz este o femeie de 27 de ani din Caraş-Severin, sosită din Italia în 10 martie şi carantinată în Dâmboviţa, confirmată vineri.

Cazul 95 este un bărbat de 55 de ani din Caraş-Severin, venit din Italia, carantinat în Dâmboviţa şi confirmat tot vineri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si