Close sidebar
Close sidebar

Coronavirus. Alexandru Rafila: Zilele următoare pot fi sute de persoane infectate în România

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti susține că săptămâna viitoare, numărul celor infectați ar putea crește la câteva sute.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

”În România, lucrurile se mișcă foarte mult din două considerente. Pe de o parte, afluxul foarte mare de persoane care au venit din zonele afectate, mai ales din Italia și cel de-al doilea element e legat de transmiterea infecției de la aceste persoane.

Citeste si: Rafila: Chestiunea transmiterii virusului prin diverse obiecte reprezintă una dintre posibilităţi, dar nu prin încălţăminte

Probabil că săptămâna viitoare, pentru că perioada de incubație a bolii e de 5-6 zile, probabil atunci vedem o creștere foarte mare a cazurilor infectate cu coronavirus, e posibil ca peste o săptămână să fie sute de persoane infectate. Totuși, cred că în primul rând trebuie să ne calmăm.”, a spus Alexandru Rafila, conform antena3.ro.

Încă şase cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, astfel că numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 95.

Pacientul 90 este o femeie de 64 de ani din Neamţ, venită din Italia în 9 martie şi confirmată vineri cu coronavirus.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Coronavirus în România. 34 de persoane, confirmate într-o singură zi. Noul bilanț: 95

Al 91-lea caz este al unui copil de un an din Bacău, care a fost în contact cu mătuşa venită din Italia în 3 martie. Copilul a fost confirmat tot vineri, iar mătuşa este asimptomatică şi urmează să fie testată. 

Cazul 92 este o femeie de 41 de ani din Iaşi, care lucrează în Mureş şi a venit din Dubai în 8 martie.

Ea face naveta Iaşi-Bucureşti, iar din 9 martie a mers la serviciu. Boala a debutat în 12 martie, fiind confirmată cu coronavirus vineri.

Cazul 93 este o altă femeie, în vârstă de 41 de ani din Iaşi, sosită din Franţa şi internată în Spitalul de boli infecţioase Iaşi vineri, confirmată în aceeaşi zi.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu coronavirusul când vor crește temperaturile? Specialiștii lămuresc situația

Cel de-al 94-lea caz este o femeie de 27 de ani din Caraş-Severin, sosită din Italia în 10 martie şi carantinată în Dâmboviţa, confirmată vineri.

Cazul 95 este un bărbat de 55 de ani din Caraş-Severin, venit din Italia, carantinat în Dâmboviţa şi confirmat tot vineri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI