KCNA a precizat că armata "şi-a desfăşurat de urgenţă forţele în toate farmaciile din Phenian şi a început să aprovizioneze cu medicamente".

Coreea de Nord a anunţat marţi că a înregistrat şase noi decese din cauza "febrei"

În pofida unui lockdown la scară largă, bilanţul a urcat luni seara la 56 de morţi, peste 1.483.060 de cazuri de "febră" şi 663.910

de persoane sub tratament, potrivit agenţiei.

Liderul Kim Jong Un a criticat luni autorităţile sanitare pentru gestionarea pandemiei, în special pentru incapacitatea de a menţine farmaciile deschise 24 de ore din 24.

Raportul publicat marţi de KCNA a indicat că "au fost luate măsuri urgente pentru a remedia imediat problemele din furnizarea de medicamente", în special funcţionarea non-stop a farmaciilor din capitala Phenian.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Cum gestionează Coreea de Nord pandemia de COVID-19. A fost recunoscut primul caz de pacient cu coronavirus

De când ţara a anunţat primul caz de COVID-19 joi, Kim Jong Un a preluat personal responsabilitatea luptei împotriva epidemiei care, în opinia sa, provoacă "mari bulversări" în ţară, a cărei populaţie nu este vaccinată.

Sistemul de sănătate nord-coreean a fost clasat pe locul 193 din 195 de ţări

KCNA a raportat marţi că eforturile sunt în curs de a educa masele despre "varianta invizibilă Omicron pentru a le oferi o înţelegere aprofundată a metodelor ştiinţifice de tratament şi a regulilor de prevenire a epidemiei".

Citeste si: Bilanț COVID-19 din 16 mai: 322 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Luni, aproximativ 11.000 de funcţionari publici, profesori şi studenţi la medicină au participat, între timp, la un "examen medical intensiv al tuturor locuitorilor" pentru a identifica persoanele cu febră, potrivit aceleiaşi surse.

 Spitalele din ţară sunt prost echipate, cu puţine unităţi de terapie intensivă. Potrivit experţilor, ţara nu dispune de niciun tratament împotriva COVID-19 şi nu are capacitatea de a-şi testa masiv populaţia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si