Medicul a mai precizat și faptul că sistemul nervos nu trebuie forțat cu medicamente sau stimulente c ând apar simptomele neurologice specifice după o îmbolnăvire și un tratament dur.
80% din oamenii infectați cu COVID-19 au avut afecțiuni neurologice
Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea a declarat următoarele: ”80% au fenomene neurologice, ceea ce este foarte mult. Foarte mult la persoanele în vârstă, foarte puțin la persoanele tinere.
În ce constau? O durere de cap, ca o presiune asupra capului, exact în vertex câteva zile. Nu seamănă cu migrena. Migrena e un atac de durere de cap, cefalee și dispare. Aici se menține ca o apăsare, amețeli, nu-și găsește cuvintele, deci centrii vorbirii sunt afectați, memoria, pierderi de memorie, se produce o ceață în creier, o înmâlire a creierului. Parcă sunt beat, confuz, nu sunt prezent, parcă sunt în altă lume și nu reușesc nici să mă adun.
Au găsit un termen: «brain fog». «Fog» înseamnă ceață.
Funcțiile cerebrale se dereglează
Sistemul nervos, creierul, se află în ceață, în plutire, nu reușesc să fiu eu cu eu. Nu ține o zi, două, ci asta e partea de după. Discutăm de sechele. Nu se resetează creierul, încearcă să funcționeze, apare și în stres, apare și după antibiotice date în doze mari, apare și după boli autoimune, apare și după tratamente cu chimioterapeuticele din cancer, arată o dereglare a funcțiilor cerebrale.
Vlad Ciurea a mai adăugat și faptul că COVID-19 afectează tot organismul, nu numai structurile cerebrale sau mai ales sinapsele unei celule.
Sursa: Digi24
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro