Există numeroși români care comandă constant de pe site-ul aliexpress.com, acesta înregistrând câteva mii de comenzi săptămânal. Întrebarea legitimă care se ridică în acest moment este dacă aceștia se află în pericol de contaminare.

Coronavirus. Ce riscați dacă vă comandați produse din China

Potrivit oficialilor, Coronavirus se transmite, în general, prin contact direct cu o persoană infectată. Există totuși și un risc de contaminare dacă intri în contact direct cu suprafețe infectate, cum ar fi metal, plastic sau hârtie.

În cazul produselor comandate din China, riscul este însă unul minor.

Produsele comandate în China ajung la destinatar după o perioadă destul de lungă. Cu alte cuvinte, produsele expediate din Asia petrec pe drum în general 3 săptămâni. În mod normal, virusul nu poate rezista atât de mult timp în afara corpului uman. Se spune că un virus poate rezista maximum 48 de ore în afara corpului uman.

Coronavirus: 305 decese confirmate

Coronavirus. Numărul deceselor înregistrate din cauza infectării cu 2019-nCoV, coronavirusul descoperit la finalului anului trecut în China, a crescut la 305, iar numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire depăşeşte 14.300. În ultimele 24 de ore s-a înregistrat şi primul deces din afara Chinei, în Filipine, la un bărbat de 44 de ani.

Coronavirus. numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 305, iar numărul cazurilor confirmate depăşeşte 14.300.

De asemenea, s-a înregistrat primul deces în afara Chinei, în Filipine, la un bărbat chinez în vârstă de 44 de ani.

Citeste si: ”Virusul morții” a ucis 361 de persoane, până acum!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Țara care a găsit leacul împotriva coronavirusului din China. Despre ce medicamente este vorba

Citeste si: Celebrul medic român Mihail Pautov: ”Din 4 oameni răciți, unul va fi infectat cu un tip de CORONAVIRUS”! De ce nu trebuie să ne sperie, totuși, virusul din China?

Victima a zburat din Wuhan în ianuarie, împreună cu o femeie de 38 de ani, care a fost primul caz confirmat al îmbolnăvirii cu noul coronavirus în Filipine.

Până acum, virusul a fost confirmat în mai mult de 25 de ţări şi teritorii, de când a fost detectat pentru prima dată în oraşul chinez Wuhan, în decembrie.

Mai multe ţări impun interdicţii de călătorie sau restricţii asupra Chinei continentale şi îşi evacuează cetăţenii din zonă.

Coronavirus. Ce riscați dacă vă comandați produse din China
Coronavirus China

Coronavirus. Milioane de oameni sunt blocați în orașele chineze

Coronavirus. Aproape 60 de milioane de oameni sunt blocaţi în oraşele chineze, în timp ce cercetătorii internaţionali încearcă să dezvolte un vaccin pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Coronavirusul a fost confirmat şi în Marea Britanie. Două persoane din aceeaşi familie de naţionalitate chineză au fost testate pozitiv. Ele se aflau în vizită în York, unde locuiau într-un hotel, şi au fost internate în Newcastle.

Coronavirus. Trump a declarat urgenţă de sănătate publică

După ce au fost confirmate cazuri în 22 de ţări, inclusiv Statele Unite, administraţia Trump a declarat urgenţă de sănătate publică şi că interzice temporar intrarea pe teritoriul SUA a străinilor care au călătorit recent în China.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: China: autoritățile au interzis înmormântările celor infectați cu coronavirus. Ce se întâmplă cu trupurile celor decedați

Rusia a raportat, de asemenea, primele două cazuri- cetăţeni chinezi. În Australia sunt deja 10 cazuri, iar prim-ministrul statului Queensland a cerut Guvernului să suspende zborurile din China.

Numeroase companii aeriene din lume au anunţat anularea zborurilor către ţara asiatică.

Canada a confirmat al patrulea caz, iar Tailanda a raportat primul caz de transmitere de la om la om.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si