Acest stat sărac şi izolat diplomatic, înconjurat de China şi Coreea de Sud, două ţări puternic afectate de coronavirus, şi-a închis toate graniţele de la sfârşitul lunii ianuarie şi a luat măsuri drastice de izolare.

Pak Myong Su, directorul Departamentului anti-epidemie din cadrul Centrului Naţional pentru Combaterea Epidemiilor, a insistat asupra eforturile care au permis obţinerea acestui succes.

"Până în prezent, nimeni nu a fost infectat cu noul coronavirus în ţara noastră", a precizat marţi Pak.

Citeste si: Cinci medici de la Institutul "Matei Balş" sunt infectați cu coronavirus

''Am luat măsuri preventive şi ştiinţifice, cum ar fi inspecţiile şi plasarea în carantină a tuturor persoanelor care intră în ţara noastră, o dezinfectare completă a tuturor mărfurilor, precum şi închiderea frontierelor şi suspendarea legăturilor maritime şi aeriene'', a subliniat el.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Până în prezent, doar câteva ţări din lume- adesea insule izolate sau ţări devastate de război- nu au raportat cazuri de COVID-19.

Citeste si: NATO vrea să evite ca epidemia Covid-19 să devină o criză de securitate

Coreea de Nord coronavirus
Coreea de Nord coronavirus

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri că pragul de un milion de cazuri confirmate la nivel mondial va fi depăşit în zilele următoare.

Citeste si: Asta ar putea salva omenirea în cazul în care pandemia de COVID-19 nu va fi oprită

China şi Coreea de Sud au fost puternic afectate de pandemia de COVID-19, soldată cu peste 45.000

de decese în întreaga lume.

Sursa: agerpres.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si