Ministrul Sănătății recunoaște că vine o perioadă cumplită

O înregistrare cu camera ascunsă din ședința cu mangerii de spitale din țară ne zguduie și ultima speranță. În timp ce la nivelul țării mai sunt doar câteva paturi libere la ATI, și acolo unde sunt paturi... există o altă problemă crucială. NU AVEM MEDICI!

Citeste si: Valul 4 a umplut spitalele de tineri și copii. Reacția medicilor: „De frică, evită sa meargă la doctor...”

„Suntem doi medici, dintre care un medic pensionar, are peste 70 de ani și al doilea medic sunt eu.

La Unitatea de Primire Urgențe din Călărași situația este dramatică, iar medicii cer cu disperare ajutor!”, a

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

declarat dr. Emerich Kovacs, șeful secției ATI.

Situație critică și în Capitală

A fost o noapte grea și la Institutul Marius Nasta din Capitală. Toate paturile din pavilionul Covid-19 au fost ocupate, iar singurul colac de salvare, o unitate mobilă dotată cu 8 locuri stă nefololosită, tot din lipsă de personal.

Citeste si: Theo Rose are COVID-19. Cum se simte artista

În spitalele din România erau libere, miercuri, doar 32 de paturi în secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19.

În continuare, sunt județe, precum Iași, Cluj, Timiș sau Dolj în care la această oră nu este disponibil niciun loc la ATI COVID. Iar scenariul groazei este abia la început, recunoaste, ministrul Sănătății, în ședința care a avut loc cu ușile închise.

„Vine o perioada foarte foarte grea.S-ar putea si nu vreau sa serii pe nimeni, s-ar putea sa nu ne ajunga nici 1600( n.red. paturi ATI) asa cum creste numarul de cazuri.”, a spus Attila Cseke, ministrul Sănătății.

Citeste si: Revine DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE în România, în valul patru al pandemiei. Ce oraș a intrat în carantină


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si