Conducerea SCJU Arad a făcut marți o prezentare a personalului medical, precizând că șase medici de la Unitatea de Primire Urgențe și doi de la alte secții ale spitalului au hotărât să își prezinte demisia.

Citeste si: Avertisment pentru părinți în plină epidemie de coronavirus. Atenție la simptomele copiilor

„Au anunţat că îşi depun demisia pentru a intra în pensie”, a anunțat conducerea spitalului într-un comunicat de presă.

Alți 83 de medici, asistenți, infirmieri, brancardieri și registratori medicali și-au luat concediu medical în ultima săptămână.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„La nivelul SCJU Arad, avem 305 medici, 985 de asistenţi medicali, 387 de infirmiere, 64 de brancardieri. Pentru a face faţă unui aflux de pacienţi infectaţi cu coronavirus, s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de şase luni. Până acum, am angajat 20 de medici, 19 asistenţi medicali şi patru personal auxiliar”, se mai arată în comunicat.

Citeste si: Scenariul 4. Peste 160 de spitale din România se luptă cu epidemia de coronavirus

Demisii în toată țara

Decizia vine în contextul în care marți dimineață, alte 10 persoane- un medic, șapte asistente și două infirmiere- au ales să demisioneze de la Spitalul de Neurologie din Brașov.

Citeste si: Zece poliţişti şi poliţişti locali din oraşul Buziaş, în izolare la domiciliu, după ce un coleg s-a infectat cu coronavirus

Totodată, au fost înregistrate demisii în bloc la Spitalul CF din Timișoara.

În total, 13 cadre medicale au demisionat, motivând decizia prin teama de a nu se infecta cu coronavirus.

În Orăștie, singurul medic de terapie intensivă a demisionat luni, împreună cu cinci asistente și cinci infirmere, spunând că le este teamă să nu se infecteze cu coronavirus.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si