Coronavirus - 15.797 de noi cazuri şi 55 de morţi au fost înregistraţi în Franţa în 24 de ore
Epidemia de coronavirus nu încetează să progreseze în Franţa, fiind înregistrate 15.797 de noi cazuri, depistate în ultimele 24 de ore, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, citat de Le Figaro.
În ziua precedentă, au fost raportate 16.096 de cazuri.
55 de persoane au murit de Covid-19 în Franţa în ultimele 24 de ore, numărul total al victimelor ajungând la 31.661.
Coronavirus face ravagii în lume
95 de persoane au murit în Ehpad de la ultimul bilanţ efectuat în aceste centre. În total, 6.128 de persoane sunt spitalizate, dintre care 97 în 24 de ore.
129 de bolnavi au fost internaţi joi la terapie intensivă.
Oficial OMS: Se estimează că vom ajunge la două milioane de morţi dacă nu facem totul contra pandemiei
Două milioane de morţi din cauza Covid-19, adică dublul celor decedaţi până în prezent de noul coronavirus, este o cifră "foarte probabilă" dacă nu se face totul pentru a combate pandemia, a afirmat vineri un înalt responsabil al OMS, scrie AFP.
"Dacă noi nu facem tot ceea ce este posibil, numărul de care vorbiţi (2 milioane) nu este doar posibil, ci din nefericire foarte probabil", a răspuns directorul pentru Situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan, întrebat
într-o conferinţă de presă.
"Dacă nu vom continua să facem mai mult, să evoluăm amploarea şi intensitatea cooperării noastre, atunci da, vom contempla acel număr şi din păcate chiar mai mare. Acum este timpul să acţionăm", a adăugat Ryan.
"Nu este vorba doar de a testa şi de a urmări, nu doar de a îngriji medical, nu doar să aplicăm distanţa socială, nu doar să lucrăm la vaccinuri, faceţi toate acestea deodată", a subliniat Ryan.
"Ceea ce este îngrijorător pentru noi este creşterea numărului de internări, o creştere a ratei de ocupare a paturilor şi serviciilor de îngrijire la terapie intensivă" în Europa, a spus Maria Van Kerkhove, responsabil OMS cu gestionarea Covid-19.
O situaţie care s-ar putea complica odată cu debutul sezonului gripal, care ar putea să afecteze sistemele sanitare deja aflate la limită, supraîncărcate.
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, i-a avertizat pe toţi cei care au pariat pe un vaccin.