Close sidebar
Close sidebar

Coronavirus în penitenciar. Un angajat din Craiova a fost testat pozitiv

Un angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, a anunțat Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Vă informăm că un angajat al Centrului de Detenţie Craiova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie”, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

  În conformitate cu prevederile metodologiei de intervenţie a sistemului penitencar, angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu.

„Se menţine aplicarea măsurilor de prevenţie, inclusiv a monitorizării medicale a persoanelor internate, până la acest moment nefiind identificată simptomatologie specifică”, precizează ANP.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Administraţia Centrului implementează, de asemenea, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.   

Val de cazuri în instituții

Primăria Sectorului 4 anunţă că, în cursul zilei de luni, va testa toţi angajaţii pentru depistarea posibilelor infectări cu COVID-19. Decizia vine după ce doi angajaţi ai autorităţii locale au fost confirmaţi pozitiv la testul COVID-19 în weekend. 

Primăria Sectorului 4 precizează, în cazul celor  doi angajaţi testaţi pozitiv, că funcționarii nu lucrau în relaţie directă cu publicul, iar în urma anchetei epidemiologice efectuate contacţii acestora au fost deja izolaţi la domiciliu

pentru următoarele 14 zile. Cu toate acestea, s-a decis ca toți angajații primăriei de sector să fie testați.

„Ca urmare a faptului că doi angajaţi ai autorităţii locale au fost confirmaţi pozitiv la testul COVID-19 în weekendul trecut, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a dispus testarea în regim de urgenţă, în cursul zilei de astăzi, a tuturor funcţionarilor angajaţi ai Primăriei Sectorului 4", se arată într-un comunicat al Primăriei. Conform

sursei citate, sediul instituţiei  a fost dezinfectat  şi igienizat duminică, astfel încât activitatea primăriei să continue în regim normal, cu numărul minim necesar de oameni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI