Italianul de 71 de ani care a fost în România a participat la o ședință de vânătoare, alături de un angajat de la restaurantul pe care îl deține și de un client. Acesta din urmă, tot italian, de 51 de ani, a fost și el declarat pozitiv. Se pare că a treia persoană, respectiv angajatul, este chiar românul din Gorj, pacientul 1, care lucrează pentru italian.

Informația că italianul a fost la vânătoare în România a fost dezvăluită ulterior de presa din Peninsulă. Nu se știe dacă vânăroarea la care au participat cei trei a fost una legală, în condițiile în care în județul Gorj au fost descoperite mai multe focare de pestă porcină la mistreți.

Mii de mistreți infectați cu pestă porcină, găsiți în Gorj

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La începutul acestei luni, aproape 2000 de mistreți bolnavi de pestă porcină africană au fost depistați într-un complex de vânătoare din Turceni, Gorj. Anterior, în 6 fonduri de vântoare din județ au fost găsiți morți 13 mistreți la care s-a confirmat pesta porcină.

Alte 41 de focare cu pestă porcină africană au fost confirmate la porc domestic. În aceste cazuri, inspectorii DSVSA Gorj au dispus uciderea animalelor.

Citeste si: VIDEO| Anunț de ultimă oră: Cum se simte primul român diagnosticat cu coronavirus?

În această situație, orice partidă de vânătoare se desfășoară numau cu notificarea pralabilă a Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Județene, care este obilgată să asigure prezența unui medic veterinar pentru efectiarea unui examen clinic post-mortem a animalului ucis.

De asemenea, vânătorii sunt obligați să prezinte toți mistreții împușcați pentru examen clinic și nu au voie să lase câinii de vânătoare liberi, pentru ca aceștia să nu intre în contact cu animalele împușcate. Riscul cel mai mare este transmiterea pestei porcine (clasice sau africane) la porcii domestici din gospodării.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si