India a raportat joi un nou record zilnic de 83.883 de noi cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, numărul total al infecțiilor ajungând la 3,85 de milioane, transmite Ministerul Sănătății din țara asiatică. 

India se apropie la doar 100.000 de cazuri de Brazilia, a doua cea mai grav afectată națiune din lume. Statele Unite sunt în continuare pe primul loc, cu peste 6 milioane de îmbolnăviri.

Citeste si: Câți crocodili poți vedea în această imagine?

Numărul deceselor de coronavirus, în creștere în India

India, cea mai grav afectată țară din Asia, înregistrează în ultima lună recorduri zilnice, deși numărul deceselor pe fondul COVID-19 rămâne relativ scăzut.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Marilena Hagi i-a dat de gol pe Ianis și Elena în ziua nunții! Mama fotbalistului, declarații despre nepoți: „Fericită”. Gică Hagi abia și-a putut stăpâni emoțiile- wowbiz.ro

Citeste si: Tratamentul care reduce semnificativ riscul să mori de coronavirus. Descoperire de ultima oră

Potrivit ministrului indian al Sănătății, 1.043 de persoane au murit din cauza coronavirusului, bilanțul actualizat al deceselor COVID-19 ajungând la 67.376.

O mutație mult mai infecțioasă a noului coronavirus, descoperită în Asia

O mutație mult mai infecțioasă a noului coronavirus a fost descoperită în Indonezia.

Anunțul a fost făcut luni de Institutul de Biologie Moleculară Eijkman din Jakarta, în condiţiile în care numărul de cazuri din Asia de Sud-Est a crescut.

Mutaţia „infecţioasă, dar mai uşoară”  a virusului D614G, a fost găsită în datele de secvenţiere a genomului din eşantioane colectate de institut, a declarat, potrivit Mediafax, directorul adjunct Herawati Sudoyo.

Acesta a adăugat că este nevoie de mai multe studii pentru a determina dacă aceasta se află în spatele creşterii recente a cazurilor.

Tulpina, despre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că a fost identificată în februarie şi a circulat în Europa şi în America, a fost găsită şi în Singapore şi în Malaezia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si