Israelul a înregistrat miercuri 10.001 de noi infectări, iar 688 de pacienţi sunt internaţi cu forme grave de COVID-19,. În ultimele 24 de ore, 25 de persoane au decedat, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Tel Aviv, potrivit DPA International.

Citeste si: Mai puține focare de coronavirus în Israel, după vaccinarea cu doza 3

Israelul, start în vaccinarea cu doza nr.3 

De la începutul pandemiei, aproape un milion de cetățeni din țara cu 9,4 milioane locuitori au fost infectați cu coronavirus.

Campania de vaccinare a Israelului a început în decembrie 2020 și, potrivit sursei citate, aproape 60% din populație a fost vaccinată de două ori și aproape 20% chiar de trei ori.

Israelul se bazează aproape exclusiv pe vaccinul Pfizer/ BioNTech. La sfârșitul lunii iulie, Israelul a fost prima țară din lume care a distribuit a treia doză de vaccin pentru a da un impuls răspunsului imun al organismului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanțul tragic al zilei de joi, 26 august 2021. S-au înregistrat aproape 1000 de cazuri COVID-19

Și alte țări au început să urmeze exemplul țării din Orientul Mijlociu, o campanie de vaccinare cu doza 3 fiind anunțată și în România pentru septembrie-octombrie.

Mici semne de optimism în Israel 

La mai puţin de o lună de la debutul campaniei de administrare a unei  a treia doze de vaccin pentru Covid-19,  în Israel au apărut primele semne ale impactului acesteia asupra ratei de infectare şi a

formelor grave de îmbolnăvire alimentate de varianta Delta a coronavirusului, potrivit autorităţilor şi specialiştilor. 

Citeste si: Sute de români pun presiune pe medicii de familie să le ofere certificatul de vaccinare, dar în realitate să NU-i imunizeze anti-COVID. Fenomenul „vaccinarea la chiuvetă”, în atenția poliției

Rata de răspândire a bolii în rândul persoanelor vaccinate cu vârsta de peste 60 de ani  a început să scadă constant din jurul datei de 13 august  şi a coborât sub pragul de 1, indicând faptul că fiecare persoană infectată transmite virusul la mai puţin de o altă persoană.

O rată de reproducere mai mică de 1 înseamnă că un focar cedează.

Din păcate, varianta Delta a noului coronavirus, mult mai agresivă, se răspândeşte de mai multe săptămâni în întreaga ţară, contribuind la creşterea bilanţului infectărilor la nivel naţional.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si