Close sidebar
Close sidebar

Nou record de infectări COVID-19 în Israel, țara care se protejează masiv cu doza nr. 3 de vaccin

Israelul se luptă să țină sub control o creștere neașteptată a infecțiilor cu coronavirus în țara cu cea mai mare pondere de persoane vaccinate anti-COVID. Israelul a înregistrat joi un nou record, cu peste 10.000 de cazuri noi raportate în decurs de o zi, pentru prima dată de la jumătatea lunii ianuarie.

Razvan Ilie,

La sfârșitul lunii iulie, Israelul a fost prima țară din lume care a distribuit a treia doză de vaccin pentru a da un nou impuls răspunsului imun al organismului. [Sursa foto: Twitter / Business Insider]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Israelul a înregistrat miercuri 10.001 de noi infectări, iar 688 de pacienţi sunt internaţi cu forme grave de COVID-19,. În ultimele 24 de ore, 25 de persoane au decedat, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Tel Aviv, potrivit DPA International.

Citeste si: Mai puține focare de coronavirus în Israel, după vaccinarea cu doza 3

Israelul, start în vaccinarea cu doza nr.3 

De la începutul pandemiei, aproape un milion de cetățeni din țara cu 9,4 milioane locuitori au fost infectați cu coronavirus.

Campania de vaccinare a Israelului a început în decembrie 2020 și, potrivit sursei citate, aproape 60% din populație a fost vaccinată de două ori și aproape 20% chiar de trei ori.

Israelul se bazează aproape exclusiv pe vaccinul Pfizer/ BioNTech. La sfârșitul lunii iulie, Israelul a fost prima țară din lume care a distribuit a treia doză de vaccin pentru a da un impuls răspunsului imun al organismului.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Bilanțul tragic al zilei de joi, 26 august 2021. S-au înregistrat aproape 1000 de cazuri COVID-19

Și alte țări au început să urmeze exemplul țării din Orientul Mijlociu, o campanie de vaccinare cu doza 3 fiind anunțată și în România pentru septembrie-octombrie.

Mici semne de optimism în Israel 

La mai puţin de o lună de la debutul campaniei de administrare a unei  a treia doze de vaccin pentru Covid-19,  în Israel au apărut primele semne ale impactului acesteia asupra ratei de infectare şi a formelor grave de îmbolnăvire alimentate de varianta Delta a coronavirusului, potrivit autorităţilor şi specialiştilor. 

Citeste si: Sute de români pun presiune pe medicii de familie să le ofere certificatul de vaccinare, dar în realitate să NU-i imunizeze anti-COVID. Fenomenul „vaccinarea la chiuvetă”, în atenția poliției

Rata de răspândire a bolii în rândul persoanelor vaccinate cu vârsta de peste 60 de ani  a început să scadă constant din jurul datei de 13 august  şi a coborât sub pragul de 1, indicând faptul că fiecare persoană infectată transmite virusul la mai puţin de o altă persoană.

O rată de reproducere mai mică de 1 înseamnă că un focar cedează.

Din păcate, varianta Delta a noului coronavirus, mult mai agresivă, se răspândeşte de mai multe săptămâni în întreaga ţară, contribuind la creşterea bilanţului infectărilor la nivel naţional.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI