Cel puțin trei persoane care au participat la Campionatele Naționale de Dans Sportiv pe Secțiuni, eveniment care a avut loc la Piatra Neamț în perioada 29 februarie-1 martie, au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Evenimentul a avut loc la Sala Polivalentă din Piatra Neamț și a strâns 1.000 de dansatori și peste 3.000 spectatori. Chiar și primarul localității a fost prezent la fața locului.

Un oficial străin, confirmat cu coronavirus

Cele trei persoane infectate cu coronavirus sunt: tatăl unei concurente din Constanța, confirmat zilele trecute, un pacient din Brașov care, după evenimentul de la Piatra Neamț a zburat la Boston iar la întoarcere a acuzat simptome, fiind ulterior testat pozitiv și un oficial al unei federații străine, invitat special de organizatorii evenimentului din Moldova. Numărul ar putea crește în zilele urmtoare, în condițiile în care, conform unor informații pe surse, mai mulți invitați străini și câțiva membri ai corpului de arbitri au acuzat simptome specifice coronavirusului și așteaptă rezultatul testului.

Citeste si: Ce ne așteaptă în plină criză COVID- 19. Prognoza meteo sau Coronavirusul ne bagă în case?

Citeste si: Mesajul domnului Ugur Yesil, CEO Kanal D Romania: "Înfruntam cea mai grea criza a vietilor noastre"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Epidemia de coronavirus nu e nouă, a îngrozit lumea şi în 2003! Virusul s-a răspândit tot din China şi a dispărut după 8 luni!

Citeste si: Epidemia de coronavirus nu e nouă, a îngrozit lumea şi în 2003! Virusul s-a răspândit tot din China şi a dispărut după 8 luni!

Fiica bărbatului din Constanța are 24 de ani și a participat în calitate de concurentă la Campionatele Naționale.

Ea a fost testată și așteaptă rezultatul. De asemenea, soția constănțeanului a ieșit negatic la test. La sfârșitul săptămânii trecute, Sala Polivalentă din Piatra Neamț a fost dezinfectată.

Primarul orașului Piatra Neamț a fost în sală

Primarul orașului Piatra Neamț a participat și el la eveniment însă spune că se simte bine și că nu a avut febră sau alte simptome. De asemenea, organizatorul evenimentului susține că se simte bine dar că a primit zeci de telefoane de la părinți și concurenți îngrijorați, pe care i-a sfătuit să nu intre în panică și să anunțe autoritățile în cazul în care rezintă simptome.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si