Cele două persoane purtătoare ale noului coronavirus au sosit recent din Marea Britanie, a declarat ministrul neozeelandez al Sănătăţii, potrivit căruia cele două cazuri "sunt asociate".

Citeste si: Atenţionare! Știre falsă despre un TIR plin cu morți de COVID-19 descoperit în București

Doar rezidenţii neozeelandezi şi familiile lor sunt autorizate să se întoarcă în acest stat-arhipelag, cu câteva mici excepţii, ce vizează persoanele care călătoresc din motive profesionale sau umanitare.

Carantină 14 zile

Toţi vizitatorii sunt plasaţi la sosirea lor pe teritoriul neozeelandez într-o carantină de 14 zile, coform agerpres.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În acest arhipelag din Pacificul de Sud, care are o populaţie de 5 milioane de locuitori, au fost confirmate 1.154 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 22 de decese.

coronavirus noua zeelenada
coronavirus noua zeelenada

Săptămâna trecută, Noua Zeelandă a raportat că nu mai avea niciun caz activ şi că toate restricţiile naţionale au fost ridicate, mai ales măsurile de distanţare socială şi restricţiile ce vizau numărul de persoane autorizate să participe la adunări publice.

Citeste si: Coronavirus: Peste 8 milioane de cazuri înregistrate în lume

Prim-ministrul Jacinda Ardern a explicat luni că nu şi-a declarat ţara "eliberată de coronavirus", deoarece ştia "că vor exista cazuri noi în viitor".

"Bineînţeles, speranţa noastră şi aşteptarea noastră este ca acele cazuri să fie reperate la frontieră. Dacă acele persoane sunt plasate în carantină reprezintă un fapt foarte diferit de situaţia în care ele s-ar fi aflat în cadrul populaţiei", a declarat ea în faţa jurnaliştilor locali.

Citeste si: Guvernul se reuneşte astăzi pentru a adopta hotărârea de prelungire a stării de alertă, care trebuie apoi încuviinţată de Parlament


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si