Coronavirus Republica Moldova.  Potrivit autorităților din Republica Moldova, excepţie fac cei care demonstrează că au cetăţenia Republicii Moldova.

Printre măsurile luate de oficialii moldoveni se numără şi interzicerea evenimentelor la care participă mulţi oameni, conform mediafax.ro.

Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a informat că există 10 adulţi şi doi copii suspectaţi de coronavirus. Toţi pacienţii se află la spitalul Toma Ciorbă din Chişinău.

Coronavirus Republica Moldova. Ce spune Igor Dodon

„Nu putem permite ca Republica Moldova să devină zonă de tranzit. Dacă românii interzic zborurile spre România, ei toţi o să zboare la Chişinău şi de aici o să meargă cu maşina”, a declarat președintele Igor Dodon.

Coronavirus Republica Moldova
Coronavirus Republica Moldova

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Interdicţia a intrat în vigoare marţi, la trei zile după ce în Republica Moldova a fost raportat primul caz de infectare cu coronavirus.

Citeste si: Coronavirusul, tratat cu vitamina C? Anunțul făcut de medicii din China: ”Efectele sunt de zece ori mai puternice!”

Coronavirus Republica Moldova. Anunţul a fost făcut luni seară de premierul Ion Chicu, care a spus că Republica Moldova nu poate interzice complet zborurile, dar că numai cetăţenilor moldoveni li se va permite să se îmbarce în avioanele care pleacă spre Republica Moldova din ţările unde a fost depistat noul virus.

Nu este clar deocamdată cum va fi implementată interdicţia, în contextul în care în peste 100 de ţări şi teritorii a fost raportat noul coronavirus, COVID-19, comentează Reuters.

Citeste si: Coronavirus România. Traian Băsescu spune că ar închide metroul

Coronavirus Republica Moldova
Coronavirus Republica Moldova

Primul caz de coronavirus înregistrat în Republica Moldova

Pe 7 martie 2020, o femeie de 48 de ani, care a călătorit pe ruta Bologna – Chișinău, a devenit primul caz confirmat cu coronavirus în Republica Moldova, relatează deschide.md.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a informat că primul caz confirmat de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova este vorba despre o femeie, revenită sâmbătă din Italia, în vârsta de 48 ani.

Citeste si: Coronavirus. Vârful epidemiei de coronavirus s-ar putea înregistra în aprilie

Coronavirus Republica Moldova. În cazul ei, laboratorul ANSP va efectua o probă suplimentară de reconfirmare, potrivit deschide.md.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Femeia este internată și primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, este supraponderală de gradul 2 și are hipertensiune, anunță presă din Republica Moldova.

Citeste si: Am coronavirus, acum ce fac? Lista medicamentelor folosite de medici în acest moment pentru a lupta cu epidemia mondială COVID-19!

MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Air Moldova, 9U 480, Bologna-Chișinău, care a aterizat sâmbătă, la ora 11.29, să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si