Close sidebar
Close sidebar

38 de români din Germania, infectaţi cu COVID - 19. Unul dintre ei a murit

38 de cetăţeni români din Magdeburg (Germania) au fost confirmaţi cu coronavirus. Dintre aceştia, o persoană a murit.

A.M.S.,

coronavirus romani germania

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că 38 de cetăţeni români din Magdeburg (Germania) au fost confirmaţi cu coronavirus, iar dintre aceştia o persoană a murit la spital, din cauza complicaţiilor, o alta fiind internată, în timp ce restul au simptome uşoare.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media locală referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare referitoare la situaţia persoanelor în cauză", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MAE.

Citeste si: VIDEO| Se reiau zborurile internaționale

MAE precizează că, potrivit datelor comunicate de autorităţile locale, au fost confirmate 38 de cazuri de infectare în rândul cetăţenilor români.

36 dintre ei au simptome uşoare

Dintre aceştia, 36 au simptome uşoare, un cetăţean este internat şi primeşte tratament medical specific, iar o altă persoană a decedat la spital, în urma complicaţiilor.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"Familia persoanei decedate a fost notificată de către autorităţile germane, fiind prezentă pe teritoriul Republicii Federale Germania. De asemenea, autorităţile locale au precizat că respectivele infectări s-au produs în afara şcolii, iar activităţile de testare continuă, fiind realizate de către autorităţile locale în puncte fixe şi prin echipe mobile anume desemnate pentru acest scop", menţionează MAE.

coronavirus romani germania

Citeste si: Un nou focar de coronavirus la o fermă din Germania: 85 de români, infectaţi

De asemenea, MAE precizează că, până la acest moment, la Ambasada României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la această situaţie.

Potrivit MAE, Ambasada României la Berlin continuă dialogul pe această temă cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Citeste si: Coronavirus. 345 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore! Bilanţul în România a ajuns la 22.760

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI