Şapte țări membre ale Uniunii Europene înregistrează o evoluţie a epidemiei de COVID-19 care provoacă o ''mare îngrijorare'' şi riscuri crescute de mortalitate, a avertizat joi Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), potrivit AFP.

Cele șapte state din Europa sunt: Bulgaria, Croaţia, Malta, Republica Cehă, România, Spania şi Ungaria, transmite Agerpres.

Citeste si: Avion prăbușit după o aventură ca în filme. Morți, arme și droguri descoperite la locul prăbușirii

Potrivit celui mai recent raport de evaluare a riscurilor întocmit de agenţia europeană însărcinată cu monitorizarea epidemiilor, cele şapte ţări au ''un procent mai ridicat de cazuri grave sau de spitalizări'', cu o creştere a mortalităţii ''deja observată'' sau ''care ar putea surveni curând''.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

edcd
România, pe locul 2 în Europa la rata mortalității în ultimele 14 zile

Țări cu tendințe stabile

La 13 septembrie, țările UE cu o tendință stabilă sunt Belgia, Cipru, Finlanda, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Polonia și Suedia. În aceste țări, probabilitatea generală de infecție este evaluată ca fiind scăzută, potrivit EDCD.

Citeste si: Horoscop 25 septembrie 2020. Zodia care începe o nouă aventură

Datorită proporției scăzute de cazuri la persoanele în vârstă și a proporției scăzute actuale de cazuri severe și a ratelor scăzute de notificare a decesului, impactul bolii este evaluat ca fiind scăzut în acest grup de state.

Citeste si: Iubita lui Livian de la „Puterea Dragostei” își face tatuaj cu numele lui. Unde s-a tatuat Florentina Neagu

În ceea ce privește persoanele vulnerabile (indivizi cu factori de risc pentru boala COVID-19 severă, cum ar fi vârstnicii), deoarece impactul bolii în aceste grupuri este foarte mare, riscul general este moderat în țările nominalizate de EDCD.

Sursa: Agerpres, EDCD


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si