Close sidebar
Close sidebar

Coronavirus: Spania înregistrează 683 de decese în 24 de ore

Spania a înregistrat 683 de morţi din cauza covid-19 în 24 de ore - un bilanţ în scădere, după o creştere două zile la rând - au anunţat joi autorităţile, relatează AFP.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

În total, 15.238 de persoane au murit din cauza maladiei în ţară- una dintre cele mai îndoliate în lume de pandemie.

Acest bilanţ este însă tot mai controversat- el ar subestima puternic numărul total al morţilor.

Citeste si: Imagini senzaționale pe Aeroportul din Cluj: Mii de români pleacă în Germania, în plină pandemie de coronavirus

Autorităţile din regiunea Madrid- cea mai afectată din ţară- au recunoscut miercuri că numărul deceselor din cauza covid-19 în azile de bătrâni din regiune ar putea fi de cinci ori mai mare decât bilanţul oficial, care nu înregistrează aproape 3.500 de victime- netestate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În ţară, numărul noilor contaminări confirmate în 24 de ore- peste 5.700- a scăzut şi el uşor, iar bilanţul total a crescut la 152.446.

De mai multe zile, autorităţile spaniole anunţă că vârful epidemiei a fost atins, dar cer populaţiei să continue să respecte strict izolarea generalizată a ţării, pentru a nu se confrunta cu un nou val de contagiune.

Citeste si: Primăria Capitalei a început tratamentele de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor din Bucureşti

”Prioritatea noatră este să nu ne întoarcem din drum, şi mai ales să nurevenim la punctul de pornire, de a nu lăsa garda jos”, a subliniat premierul Pedro Sanchez joi în Camera Deputaţilor.

Spania se află de la 14 martie într-una dintre cele mai stricte izolări, care a fost consolidată în ultimele două săptămâni prin oprirea tuturor activităţilor considerate neesenţiale- până în weekendul Paştelui.

Prelungirea aceste izolări- până la 25 aprilie, inclusiv- urma să fie aprobată joi de către Camera Deputaţilor.

Citeste si: Bărbatul care s-a plâns că a primit o chiflă cu trei felii de salam în carantină era obișnuit cu mesele bogate!

Guvernul nu a exclus noi prelungiri, subliniind că măsurile urmează să fie relaxate treptat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI