Potrivit directorului SJU Buzău, Claudiu Damian, cele 7 cadre medicale contaminate sunt un medic, 4 asistente şi 2 infirmiere, dintr-un total de 38 de angajaţi de la aecţia de Boli Interne care au fost testaţi.

Toate cele 7 cadre medicale confirmate cu COVID-19 vor fi internate în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.

Citeste si: Ludovic Orban a convocat şedinţe ale CNSU şi Guvernului, luni dimineaţă. Urmează noi restricţii?

"A fost demarată o anchetă epidemiologică, iar luni se va decide ce personal urmează a fi testat”, a anunţat, duminică seară, managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Duminică dimineaţă, autorităţile buzoiene au anunţat infecţia cu coronavirus la 4 pacienţi din Secţia de Boli Interne, totul pornind de la o bătrână care a fost testată înainte de a se interna într-un azil.

Citeste si: Sibiu: Un bărbat dintr-un centru de carantină a ameninţat că se aruncă de la etajul al doilea

După confirmarea cu coronavirus a bătrânei de 87 de ani, autorităţile de sănătate publică au trecut la testarea tuturor pacienţilor din Secţia de Boli Interne şi a personalului medical de pe această secţie.

În urma testelor efectuate, s-a costatat că alţi 3 bătrâni cu comorbidităţi sunt pozitivi şi 7 cadre medicale, primele din Spitalul Judeţean Buzău.

coronavirus spitalul judetean buzau
coronavirus spitalul judetean buzau

Secţia de Boli Interne din Spitalul Judeţean Buzău este închisă ca urmare a acestei situaţii. Nu mai este internat nici un pacient, iar cei care pot  urma tratamentul acasă vor fi externaţi.

Citeste si: Bilanț coronavirus: 167 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. 16.871 cazuri totale, 9.890 persoane s-au vindecat, iar 1.104 au decedat

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si