Melbourne, nivel record de infecții cu coronavirus

Melbourne, al doilea cel mai mare oraş din Australia, aflat deja sub un ordin ca oamenii să stea acasă, nu reuşeşte să ţină boala sub control, iar numărul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus a atins un nivel record săptămâna trecută.

Duminică, statul Victoria a raportat 671 de cazuri de infecţii, unul dintre cele ridicate niveluri, şi şapte decese, potrivit News.ro.

Numărul mare de cazuri de transmitere comunitară şi cu origine necunoscută au obligat autorităţile să ia noi măsuri, care vor fi valabile 6 săptămâni.â

Citeste si: Pandemia de coronavirus a depășit un nou prag, cu o viteză fără precedent

Interdicție de circulație pe timp de noapte

”Actualele reguli au evitat alte mii şi mii de cazuri zilnice, mii de oameni spitalizaţi şi mai multe tragedii decât am văzut. Dar acestea nu au funcţionat suficient de rapid”, a declarat vicepremierul statului Victoria, Daniel Andrews.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Românii, buni platnici! Autoritățile au stabilit un record de amenzi

Începând de duminică, în Melbourne a fost impusă o interdicţie de circulaţie de la 8 p.m. la 5 a.m., oamenii având voie să plece de acasă doar la serviciu sau pentru a avea grijă de cineva.

Citeste si: Ministrul de Interne al Indiei a fost spitalizat, fiind testat pozitiv cu coronavirus

Noile restricţii limitează timpul pe care locuitorii din Melbourne îl pot petrece pentru a face mişcare în spaţiu liber sau pentru cumpărături esenţiale. Toate şcolile vor trece la sistemul de învăţare de la distanţă, începând de miercuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si