Firea a anunţat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că în Bucureşti mai sunt disponibile 180 de locuri de carantină şi mai este un centru de rezervă cu o capacitate de peste 140 de locuri.
“În prezent, în centrele de carantină din Capitală se află 270 de persoane venite în special din Italia. Mai sunt disponibile 180 de locuri de carantină şi mai avem centre rezervă cu o capacitate totală de peste 140 de locuri.
Conaţionalii noştri nu vor rămâne fără un acoperiş deasupra capului sau fără medicamente, apă, hrană, obiecte de igienă şi îngrijire personală”, a transmis primarul Capitalei.
Citeste si: Ce presupune starea de urgență?
Firea a făcut un apel la firmele private şi la asociaţii să doneze alimente centrelor de carantină.
“Fac un apel către toate companiile private, asociaţiile sau fundaţiile, să sprijine în continuare autorităţile locale şi să doneze centrelor de carantină alimente şi obiecte de strictă necesitate.
Numai solidari vom putea fi eficienţi, iar cei care au nevoie de noi vor primi mai rapid ajutor. Centrul de primire donaţii se află la Arena Naţională – bd Basarabia 37-39”, a mai explicat Firea.
Citeste si: STARE DE URGENȚĂ în România! Ce înseamnă acest lucru și ce nu vor mai avea voie românii să facă?
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Primăria Capitalei, prin DGASMB, împreună cu Direcţiile de asistenţă socială de sector anunţă că în cele 7 centre de carantină din Bucureşti, cu o capacitate totală de 450 de locuri, mai sunt în prezent 180 de locuri libere.
În prezent sunt cazate 270 de persoane – 111 femei, 155 bărbaţi, 4 minori şi doi sugari.
“Facem toate eforturile astfel încât să asigurăm stocurile necesare, hrană caldă, apă şi kit-uri de igienă personală însă avem nevoie şi de sprijinul companiilor care pot furniza alimente şi obiecte de igienă sau îmbrăcăminte de strictă necesitate. Este vorba despre alimente neperisabile, produse de igienă şi curăţenie, apă, pilote, articole de îmbrăcăminte de strictă necesitate.
De asemenea se pot trimite cărţi noi, dulciuri sau diverse jocuri de masă, astfel încât aşteptarea acestor persoane aflate în carantină să nu fie atât de apăsătoare”, a mai transmis Firea.
Citeste si: VIDEO| Coronavirusul golește orașele
Ea a mai afirmat că apa de la robinet din Bucureşti este potabilă şi se fac teste în fiecare zi.
“Totodată, anunţ bucureştenii că Apa Nova a dat asigurări că apă de la robinet din Bucureşti este potabilă şi că se fac zilnic teste complexe în acest sens.
Pentru a confirmă şi reatesta calitatea apei potabile, Apă Nova prelevează şi testează zilnic probe din cele 54 de puncte fixe stabilite de comun acord cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti şi Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice, din sistemul de distribuţie a apei care acoperă întreg oraşul, probe care sunt analizate în unul dintre laboratoarele acreditate Apă Nova cât şi în laboratoarele altor instituţii. ApaNova a dat asigurări că apă potabilă nu este un mijloc de transmitere a acestui virus.
Mai mult, în niciun moment al procesului de producţie, niciun angajat Apă Nova nu intră în contact cu apă potabilă distribuită consumatorilor din Capitală, acesta fiind complet automatizat şi digitalizat”, a afirmat primarul Capitalei.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Firea a mai anunţat că STB SA a mobilizat tot personalul disponibil pentru igienizarea şi decontaminarea tuturor celor aproximativ 1.600 de vehicule aflate în parcul circulant şi că operatorii de salubrizare din toate sectoarele Capitalei spală cu clor arterele din Bucureşti.
Citeste si: Un roman din Italia a murit din pricina coronavirusului
Firea a reamintit cetăţenilor că la adresa [email protected] pot fi trimise mesaje daca au spaţii de cazare dotate cu camere şi grupuri sanitare (hotel, pensiune, cămin) care pot fi închiriate contra cost (50 euro/noapte) pentru cei care au nevoie de carantină 14 zile, veniţi din ţările contaminate, dacă doresc să ajute persoanele din carantină cu alimente, obiecte de îngrijire personală (magazine, firme, ong-uri, persoane) şi dacă doresc să se alăture ca voluntari pentru a face cumpărături persoanelor care nu au familie sau prieteni în apropiere şi se află în izolare la domiliciu.
PMB pune la dispoziţia bucureştenilor un tel verde disponibil 24 din 24 de ore, 0.800.800.868.