Statele Unite au înregistrat în ultimele 24 de ore mai mult de 180.000 de noi cazuri de coronavirus, potrivit bilanţului anunţat marți. Ultima dată când numărul morţilor zilnice l-a depăşit pe cel înregistrat acum a fost la sfârşitul lui aprilie, în punctul de maxim al primului val al pandemiei: atunci au fost 2.562 de decese în 24 de ore.

Citeste si: Vaccinare în masă împotriva CORONAVIRUS, începând cu luna aprilie

Numărul persoanelor spitalizate a atins, marți, un număr de 99.000 de pacienți cu coronavirus, un alt record negativ de la începutul pandemiei. Situaţia este extrem de îngrijorătoare în mai multe state din Midwest, ca Indiana sau Dakota de Sud.

Citeste si: Ce simptome are prima românca vaccinată împotriva COVID-19

Statele Unite: Un val nou de infectări după Ziua Recunoştinţei

La câteva zile după Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei), experţii se tem că voiajul întreprins de milioane de americani pentru a marca această mare sărbătoare familială împreună cu cei apropiaţi va provoca "un val care se va adăuga valului actual", potrivit cuvintelor imunologului Anthony Fauci.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

În următoarele două săptămâni din decembrie ne aşteptăm, din nefericire, la o creştere care se va suprapune actualei creşteri. Nu vreau să sperii oamenii, vreau doar să spun că nu este prea târziu să facem ceva ”, a afirmat Fauci într-un interviu acordat NBC.

Cunoscutul expert le-a cerut americanilor să fie precauţi la întoarcerea din călătoriile făcute pentru Thanksgiving şi să poarte mască pentru a reduce răspîndirea virusului.

Numărul de noi contaminări se menţine pentru moment la un nivel similar- foarte ridicat- celui înregistrat în ultimele săptămâni.

Pragul de 2.000 de morţi într-o zi, care era frecvent depăşit în primăvară, a fost atins de mai multe ori în ultimele două săptămâni.

Statele Unite, care sunt ţara cea mai lovită de pandemie în cifre absolute, înregistrează în total 13,7 milioane de cazuri şi 270.450 de morţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si