Close sidebar
Close sidebar

Al șaselea caz de coronavirus a fost confirmat în România

Coronavirus. Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. A cincea persoană infectată este un tânăr din Timișoara, iar a șasea un bătrân din Suceava.

A.M.S.,

Coronavirus Timisoara

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Coronavirus. România are șase cazuri de coronavirus, după ce încă două cauzuri fost confirmat astăzi.

Al șaselea caz este un bătrân în vârstă de 71 de ani din Suceava .  ”În această după amiază, s-a confirmat al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Conform primelor informaţii din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, secţia de boli infecţioase cu febră şi frison şi a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv.



În prezent, s-a declanşat anchetă epidemiologică pentru stabilirea persoanelor care au intrat în contact cu bătrânul.

Al cincilea caz este un tânăr care a intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani din Timișoara, diagnosticat ieri cu coronavirus.

Tânărul era deja izolat la domiciliu. 

Băiatul are 16 ani. Acesta este fiul bărbatului infectat şi internat în cursul zilei de marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Băiatul va fi transportat la unitatea medicală cu izoleta.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a declarat, miercuri, că analizele făcute în cursul acestei zile la contacţii pacienţilor internaţi cu coronavirus au arătat că infecţia există la un băiat de 16 ani.

"Analizele efectuate astăzi sunt toate negative cu excepţia unui contact din familia bărbatului. Este vorba de băiatul de 16 ani. Acesta va fi adus cu izoleta la spital”, a declarat Virgil Musta, conform news.ro.

Pacientul de 47 de ani, diagnosticat ieri, a fost testat din nou astăzi, iar testul a ieșit negativ.

Coronavirus Timisoara

Coronavirus Timișoara. Bărbatul nu avea niciun simptom ieri, când testul său a fost pozitiv.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Acesta a călătorit cu femeia de 38 de ani, diagnosticată cu coronavirus, în același avion, la întoarcerea din Italia.

Coronavirus Timișoara. O persoană a fost declarată vindecată

În ţara noastră, până în prezent, cinci persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.

Citeste si: Ministrul Sănătății: România a luat cele mai dure măsuri pentru combaterea răspândrii coronavirusului

Potrivit datelor transmise, marţi dimineaţă, de Grupul de Comunicare Strategică, în continuare, la nivel naţional sunt în carantină instituţionalizată 42 de persoane, iar 9.431 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Coronavirus Timisoara

Coronavirus Timișoara. "Le recomandăm cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află", arată sursa citată, precizând că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a înregistrat un dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pentru o persoană care, aflată în izolare, a părăsit domiciliul.

Citeste si: SUA a luat o măsură de urgență în contextul crizei provocate de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică aminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE 0800 800 358. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la o linia dedicată +4021.320.20.20.

Coronavirus Timisoara

Citeste si: Bilanțul deceselor provocate de Coronavirus crește de la o oră la alta

Coronavirus Timișoara. "Reiterăm, totodată, faptul că în cursul zilei de ieri s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, dar şi Coreea de Sud şi Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, faţă de cetăţenii care ajung în România din aceste regiuni", arată Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Al treilea deces din cauza coronavirusului în Franţa

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI