”Cu privire la informaţiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecţie cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Roma, a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obtinerea unor informaţii suplimentare, inclusiv cetăţenia pacientului şi cu privire la eventuala şedere a acestuia pe teritoriul României”, a transmis, marţi, Grupul de Comunicare Strategică, format din reprezentanţii mai multor instituţii.

Citeste si: Coronavirus. Decizie de ultimă oră! Toate meciurile au fost amânate

Sursa citată a precizat că, în baza informaţiilor obţinute, vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României.

Bărbatul, domiciliat în Cattolica, prezenta simptome de gripă şi a mers la spitalul din localitate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Ce pedepse riscă românii suspecti de infectare cu coronavirus dacă ies din carantină, fără acordul autorităților

De acolo a fost transferat la spitalul de boli infecţioase din Rimini, unde a fost confirmată infectarea cu coronavirus şi unde este internat acum. 

În regiunea Emilia-Romagna au fost confirmate, până în prezent, 23 de cazuri de infectare: 17, în Piacenza, 4, în Parma, 1, în Rimini şi 1, în Modena.

În întreaga Italie sunt confirmate peste 220 de cazuri.

Citeste si: Coronavirus- Ministerul Sanatatii a stabilit reguli obligatorii in prevenirea infectiei cu COVID-19. Cercetare penala pentru nerespectarea regulilor

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate 2.698 de decese şi peste 80.000 de cazuri de infectare. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si