Close sidebar
Close sidebar

Coronavirus. Un bărbat testat pozitiv în Rimini după ce s-a întors din România

Un bărbat în vârstă de 71 de ani se numără între noile cazuri confirmate în regiunea italiană Emilia-Romagna. Potrivit presei din peninsulă, el revenise de câteva zile din România. MAE a transmis că Ambasada României la Roma întreprinde măsuri pentru a afla informaţii suplimentare în cazul bărbatului.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

”Cu privire la informaţiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecţie cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Roma, a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obtinerea unor informaţii suplimentare, inclusiv cetăţenia pacientului şi cu privire la eventuala şedere a acestuia pe teritoriul României”, a transmis, marţi, Grupul de Comunicare Strategică, format din reprezentanţii mai multor instituţii.

Citeste si: Coronavirus. Decizie de ultimă oră! Toate meciurile au fost amânate

Sursa citată a precizat că, în baza informaţiilor obţinute, vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României.

Bărbatul, domiciliat în Cattolica, prezenta simptome de gripă şi a mers la spitalul din localitate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Ce pedepse riscă românii suspecti de infectare cu coronavirus dacă ies din carantină, fără acordul autorităților

De acolo a fost transferat la spitalul de boli infecţioase din Rimini, unde a fost confirmată infectarea cu coronavirus şi unde este internat acum. 

În regiunea Emilia-Romagna au fost confirmate, până în prezent, 23 de cazuri de infectare: 17, în Piacenza, 4, în Parma, 1, în Rimini şi 1, în Modena.

În întreaga Italie sunt confirmate peste 220 de cazuri.

Citeste si: Coronavirus- Ministerul Sanatatii a stabilit reguli obligatorii in prevenirea infectiei cu COVID-19. Cercetare penala pentru nerespectarea regulilor

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate 2.698

de decese şi peste 80.000 de cazuri de infectare. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI