Coronavirus. ”Da, bineînţeles, dezvoltarea unui vaccin este în curs. De fiecare dată când avem o mutaţie (a unui virus), noi începem imediat să dezvoltăm un vaccin”, a declarat Ana Popova.

Citeste si: Asia în ”alertă maximă” în faţa noului virus chinez, care a cauzat moartea a şase persoane

”Dezvoltarea unui vaccin este un proces îndelungat şi complicat.

O decizie este luată în funcţie de riscuri  şi nevoi, în funcţie de situaţie”, a declarat la rândul său Elena Iejlova, şefa serviciului de Supraveghere epidemiologică din cadrul Rospotrebnadzor.

Coronavirus

Citeste si: Ministerul Sănătăţii pregăteşte măsuri speciale în eventualitatea apariţiei îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus

Coronavirus. ”La ora actuală, noi susţnem recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)”, a adăugat ea.

Coronavirus. Un caz de contaminare la Hong Kong

Coronavirus. Un caz de contaminare cu coronavirusul din China a fost depistat la Hong Kong, scriu miercuri mai multe publicaţii locale fără să-şi identifice sursele.

Citeste si: Coronavirus. Liderii chinezi au avertizat oficialii să nu muşamalizeze problema noului tip de pneumonie

Acest virus a fost depistat în oraşul Wuhan, în centrul Chinei, şi poate fi transmis de la om la om, potrivit autorităţilor sanitare chineze.

Coronavirus. Nouă persoane au murit

Coronavirus. Nouă persoane au murit din cauza virusului, potrivit unui bilanţ provizoriu, iar alte peste 440 de cazuri au fost înregistrate în China, dar şi în Coreea de Sud, Thailanda, Japonia, Taiwan şi Statele Unite.

Citeste si: ALERTĂ MEDICALĂ: Un virus misterios se răspundește în întreaga lume. Ce simptome are?

OMS se întruneşte miercuri de urgenţă la Geneva, pentru a determina dacă epidemia constituie o urgenţăă internaţională în domeniul sănătăşii publice.

Coronavirus

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Boala a fost identificată prima dată aici pe 12 decembrie. Unii dintre pacienţi au fost angajaţi la o piaţă din oraş, unde, potrivit presei, pe lângă peşte şi fructe de mare, sunt vândute păsări vii, iepuri şi şerpi, astfel că există o probabilitate ca virusul să fi fost transmis oamenilor de la unele dintre acestea.

Au fost înregistrate câteva cazuri şi în afara Chinei: două în Tailanda, unul în Japonia şi un altul în Coreea de Sud. Cei infectaţi se întoseseră recent din Wuhan.

Citeste si: Noul tip de pneumonie depistat în China, provocat de un virus asemănător celui care stă la baza sindromului respirator acut sever

Coronavirus. Autoritățile sunt în alertă

Autorităţi din mai multe ţări, între care Australia, Singapore, Hong Kong, Taiwan şi Japonia, au intensificat măsurile de verificare a pasagerilor care vin din Wuhan.

Autorităţile americane au anunţat săptămâna trecută măsuri similare pe aeroporturile din San Francisco, Los Angeles şi New York.

În Australia, un bărbat care călătorise în Wuhan a fost plasat în izolare şi este supus investigaţiilor medicale. Cei mai mulţi turişti din Australia vin din China- peste 1 milion de oameni anual.

Citeste si: VIDEO| Cum a apărut virusul care stârnește panică în toată lumea

Autorităţile se tem că virusul s-ar putea extinde şi mai mult, având în vedere că milioane de oameni din China se pregătesc să călătorească în acest final de săptămână, când este sărbătorit Anul Nou chinezesc. Astfel, nu va putea fi monitorizată răspândirea bolii. În plus, experţii sunt de părere că pot exista deja multe cazuri nedetectate.

Coronavirus

Coronavirus. Virusul 2019-nCoV nu a mai fost identificat până acum la om

Un raport al unui centru de analiză de la Imperial College London sugerează că ar putea exista peste 1.700 de cazuri de infectare. Decanul Facultăţii de Medicină de la Universitatea din Hong Kong, Gabriel Leung, spune că ar fi în jur de 1.300 de cazuri.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Virusul 2019-nCoV nu a mai fost identificat până acum la om. Cercetătorii cred că provine de la animalele infectate şi de la fructele de mare prin piaţa din Wuhan.

Citeste si: China anunţă că noul virus care provoacă pneumonie s-a răspândit în mai multe oraşe

Sindromul respirator acut sever este o formă gravă de pneumonie, boală respiratorie contagioasă şi potenţial fatală. SARS a apărut pentru prima dată în China, în noiembrie 2002, şi virusul a fost identificat în februarie 2003. Peste 8.000 de oameni au fost infectaţi şi 774 au murit în epidemia care a cuprins 37 de ţări în 2002- 2003.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si