Modelul de vaccin va fi testat pe persoane tinere, a mai spus ministrul Sănătății, adăugând că vor exista mai multe teste și vaccinuri.

„Avem o modificare a virusului, încât nu a ajuns la o stabilitate, astfel încât să putem face acel vaccin pentru coronavirus. Se lucrează, sunt diferite ţări care lucrează în acest moment. Şi noi, cam într-o lună, vom lua un model în care vom testa. Testarea se face pe persoane tinere.

Vom avea mai multe vaccinuri în testare”, a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Citeste si: Amenzi mai mari pentru încălcarea ordonanţelor militare. Au intrat în vigoare!

Totodată, Nelu Tătaru a atras atenția că populația trebuie să mai aștepte apariția unui vaccin verificat mai devreme de șase-opt luni.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Se lucrează în acest moment, dar mai devreme de şase-opt luni să nu ne aşteptăm să avem un vaccin, care să fie verificat atât ca beneficiu, cât şi ca efecte secundare pe anumite grupe, pe anumite patologii”, a mai spus ministrul Sănătății.

Bonus pentru personalul medical

Acesta a făcut precizări legate de bonusul de 500 de euro acordat personalului medical pe toată perioada pandemiei.

Citeste si: Informații Oficiale: Mai mult de 50.000 de decese în lume din cauza coronavirusului

„Este un spor de periculozitate care se dă efectiv pe toată perioada pandemiei, pentru toţi cei care lucrează în context de infecţie COVID.

Este un spor care vine pentru ceva ce nu a mai fost, pentru ceva care este necunoscut, pentru ceva care are şi o mortalitate mare, dar şi o rată de îmbolnăvire mare.

Citeste si: Povestea emoționantă a unui medic: „Îmi văd fetițele prin gard”

Acest stimulent nu este doar pentru Suceava, este pentru tot ceea ce înseamnă personal medical superior, mediu şi auxiliar implicat în lupta împotriva infecţiei COVID(...), pentru toate secţiile, pentru toate compartimentele care au pacienţi sau tratează pacienţi cu infecţie COVID, care investighează sau care consultă. Aceşti pacienţi care sunt consultaţi trec prin anumite sectoare. Toate aceste sectoare vor primi această sumă în cuantum de 2.500 lei. Este un spor de periculozitate şi vreau să-l tratăm ca un spor de periculozitate care va fi dat pe perioada pandemiei”, a mai spus Tătaru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si