Ministrul Sănătății a precizat că după 4 mai se vor face analize referitoare la reluarea activității în diverse domenii.

„Încă nu am terminat urcuşul pe acea curbă.(...) Încă se fac evaluări pentru acestea (măsurile din ordonanţă- n.r.). În general sunt restricţiile pe care le ştiam, urmând ca, în funcţie de evoluţia din fiecare localitate în parte, să se ia şi alte decizii, nu neapărat astăzi”, a declarat ministrul la B1 TV.

Citeste si: Mărturia unui pacient care a câștigat lupta cu coronavirus: „Sunt viu. M-au scos din sicriu”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nelu Tătaru a mai spus că se poate pronunța cu reluarea activității în unele domenii doar în funcție de evoluia epidemiei.

„Nu ne putem pronunţa. Deocamdată, avem activităţi limitate care se fac în foarte multe societăţi. Rămâne să vedem dacă data de 4 mai este cea care ne duce la capacitatea maximă”, a adăugat ministrul Sănătății.

„Frica era înlocuită de precauție”

În privința echipamentelor medicale, Nelu Tătaru a spus că, în urma vizitelor efectuate în mai multe județe, a constatat că acestea nu lipsesc.

Citeste si: FMI: Economia mondială va suferi cel mai rău an de la Marea Criză din anii 1930

„În acest moment, pun şi voi pune în continuare accent pe acea precauţie. Dacă acum trei săptămâni vorbeam de o lipsă accentuată de materiale, de medicamente, de echipamente de protecţie, tot ce am văzut ieri- că a fost Galaţi, că a fost Focşani- am vazut echipamente.

În management am văzut o accentuare a colaborării cu personalul medical. Am văzut personal medical care nu mai avea acea frică, frica era înlocuită de precauţie, am văzut uneori şi un zâmbet la personalul medical. Este un moment pe care trebuie să-l gestionăm cu foarte mare încredere, dar cu foarte multă precauţie”, a explicat Tătaru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si