Copiii pot avea în continuare potențialul de a transmite noul coronavirus, chiar dacă au un răspuns imun foarte puternic, potrivit unui nou studiu care spune că virusul și anticorpii pot coexista la pacienții tineri.

Studiul, publicat în Journal of Pediatrics, a folosit o analiză retrospectivă a 6.369 de copii testați pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 și 215 de pacienți care au fost supuși testării anticorpilor la Children's National Hospital din SUA în perioada 13 martie- 21 iunie.

Citeste si: Pericolul ascuns din PERNE. Ce se întâmplă cu sănătatea ta în 6 luni

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit oamenilor de știință, inclusiv cei de la spital, 33 din cei 215 de pacienți au avut teste simultane atât pentru virus cât și pentru anticorpi în cursul bolii COVID-19.

Citeste si: Actrița Carmen Tănase, ipoteză-șoc: Ținta pandemiei sunt copiii

Rezultatul straniu al studiului

"La majoritatea virușilor, când începi să detectezi anticorpi, nu vei mai găsi și virusul.

Dar în cazul COVID-19, îi vedem pe amândoi", a spus Burak Bahar, autorul principal al studiului de la Spitalul Național pentru Copii.

Citeste si: Dezastru. România are cea mai mare rată a deceselor de coronavirus din UE

Potrivit lui Bahar, următoarea fază a cercetării va fi testarea dacă virusul care este prezent alături de anticorpi poate fi transmis altor persoane, potrivit site-ului Outlook India. Medicul a adăugat că, de asemenea, rămâne necunoscut dacă anticorpii detectați la copii se corelează cu imunitatea și cât durează anticorpii care dau protecția împotriva reinfecției.



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si