În ultimele zile, în mediul virtual a apărut însă o adevărată isterie legată de posibilitatea contaminării cu cu virusul gripal de tip Coronavirus prin intermediul produselor importate din China. În afara companiilor care importă obiecte de tot tipul, fenomenul comenzilor din China, prin intermediul site-urilor specializate a luat amploare în ultimii ani. De exemplu, doar prin site-ul aliexpress.com se înregistrează câteva mii de comenzi săptămânal din partea românilor. Sunt aceștia în pericol de contaminare în momentul în care intră în contact cu produsele/pachetele venite din China?

Coronavirusul în produse din China: riscul conaminării este minor dar nu trebuie ignorat

Oficial, există destul de informații confirmate legate de modul în care coronavirusul se transmite sau de perioada în care acesta supraviețuiește în afara corpului uman. Teoretic, există un risc de contaminare dacă intri în contact direct cu suprafețe infectate, cum ar fi metal, plastic sau hârtie. Acest lucru este specific oricărui tip de gripă, indiferent de tulpină. În cazul produselor din China, riscul este însă unul minor.

Coronavirusul în produse din China: norocul românului e că transportul durează săptămâni

Ce îi ”salvează” pe cei care fac comenzi în China este tocmai durata destul de lungă pe care produsele expediate din Asia o petrec pe drum. În general, intervalul de timp de la expediere până la destinație este cuprinsă între 3 săptămâni și două luni.

Chiar și produsele expediate express ajung în 7-10 zile în România. În mod normal, virusul nu poate rezista atât de mult timp în afara corpului uman.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus China. Noi măsuri anunțate de autoritățile de la Beijing

Coronavirusul în produse din China: cât rezistă virusul pe diverse suprafețe?

Se presupune că virusul 2019-nCoV poate surpavieșui cel puțin 12 ore pe o suprafață metalică și între 6 și 12 ore pe haine. În general, detergentul distruge virusul (se recomandă spălarea materialelor și a mâinilor care au intrat în contact cu suprafețele suspecte). Virusul gripal rezistă pe hârtie în jur de 12 ore și pe produsele din plastic până la 48 de ore. De asemenea, el poate rezista pe piele (dacă nu intră în contact cu gura, ochii sau nasul) maxim 15 ore. Cel mai mult, virusul gripal (nu neapărat coronavirusul) trăiește pe sticlă (7-10 zile) și pe spută (până la 2 săptămâni).

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si