In articol:
Coronavirusul suferă mutații, susțin specialiștii care au analizat mostre de la pacienții infectați. Virusul se modifică în funcție de organismul-gazdă, iar coronavirusul din decembrie, din China, a început să nu mai semene cu cel de acum, din Europa.
Cerectătorii de la Universitatea din Beijing spun că în acest moment se poate vorbi despre cel puțin două tipuri de genomi: Tip L și Tip S.
Coronavirus în Europa ar fi apărut, de fapt, în Germania
În Europa s-au identificat asemănări între forma virusului de la pacienții germani care s-au infectat în Italia și un virus identificat la un pacient din Bavaria cu o lună înainte.
Citeste si: Centru de carantină și condiții mizere. Oamenii sunt îngroziți de locul în care sunt nevoiți să trăiască
Totuși, specialiștii susțin că acest lucru este unul normal și oarecum previzibil. Aceștia explică faptul că virusul SARS-CoV-2 care a declanșat COVID-19 s-a adaptat continuu, în condițiile în care acesta provine de la animale.
Miza în acest moment este crearea unui vaccin care să fie eficient, însă pentru acest lucru, acesta trebuie să atace toate lanțurile de virus. Pe de altă parte, mai spun specialiștii, nu există dovezi că virusul devine mai grav ci doar se manifestă în mod mai agresiv.