În urma unui raport, experții de la CDC au ajuns la concluzia că virusul se poate transmite prin particule aeropurtate ce pot ”rămâne în aer pentru câteva minute sau chiar pentru ore în șir” chiar și la o distanță mai mare de 1,5 metri.

Distanța de 1,5 metri nu este suficentă pentru a ne proteja de virus

Experții CDC au menționat și faptul că ”circumstanțe limitate, mai puțin frecvente, în care persoane cu COVID-19 au infectate altele care se aflau la mai mult de 1,5 metri sau la scurt timp după ce persoana

Covid-19 pozitivă a părăsit o zonă”. Totodată, au demonstrat că virusul s-a transmis în spații închise și puțin ventilate, care implicau activități precum cântatul ori exercițiile fizice.

Virusul se poate răspândi și prin cântat

”Astfel de medii și activități pot contribui la acumularea de particule purtătoare de virus.”, au mai menționat experții de la CDC.

O altă remarcă făcută de către cei de la CDC este aceea că virusul se răspândește mai frecvent prin picături respiratorii mai mari în momentul în care oamenii tușesc, cântă, vorbesc ori respiră.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Oamenii de știință au criticat de-a lungul timului faptul că Organizația Mondială a Sănătății nu a acceptat de la bun început ideea că virusul se poate răspândi și prin aer.

Sursa: Digi World


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si