Close sidebar
Close sidebar

Coronavirusul se poate transmite și prin aer. Experți :”Picăturile de Covid-19 rămân în aer ore în șir!”

Coronavirusul se poate transmite și pe calea aerului, potrivit unui raport realizat de către Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC),.

Andreea Bolocan,

Virusul COVID-19 se poate transmite și prin aer [Sursa foto: World Health Organization]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În urma unui raport, experții de la CDC au ajuns la concluzia că virusul se poate transmite prin particule aeropurtate ce pot ”rămâne în aer pentru câteva minute sau chiar pentru ore în șir” chiar și la o distanță mai mare de 1,5 metri.

Distanța de 1,5 metri nu este suficentă pentru a ne proteja de virus

Experții CDC au menționat și faptul că ”circumstanțe limitate, mai puțin frecvente, în care persoane cu COVID-19 au infectate altele care se aflau la mai mult de 1,5 metri sau la scurt timp după ce persoana Covid-19 pozitivă a părăsit o zonă”. Totodată, au demonstrat că virusul s-a transmis în spații închise și puțin ventilate, care implicau activități precum cântatul ori exercițiile fizice.

Virusul se poate răspândi și prin cântat

”Astfel de medii și activități pot contribui la acumularea de particule purtătoare de virus.”, au mai menționat experții de la CDC.

O altă remarcă făcută de către cei de la CDC este aceea că virusul se răspândește mai frecvent prin picături respiratorii mai mari în momentul în care oamenii tușesc, cântă, vorbesc ori respiră.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Oamenii de știință au criticat de-a lungul timului faptul că Organizația Mondială a Sănătății nu a acceptat de la bun început ideea că virusul se poate răspândi și prin aer.

Sursa: Digi World

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI